ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΖΩΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Αναφορά στις σχέσεις με διάφορα ζώα, κάθε ζωδίου χωριστά

Το κάθε ζώδιο, ανάλογα με τον χαρακτήρα του, και την ψυχοσύνθεσή του, αντιπροσωπεύεται αντίστοιχα με κάποιον χαρακτήρα του Ζωικού Βασιλείου. Ας μην ξεχνάμε την καταγωγή μας ανά τους αιώνες, και τους προγόνους μας, που σύμφωνα με τον Δαρβίνο ανήκαν στην κατηγορία των πιθηκόμορφων.

Έτσι λοιπόν, ο Κριός, εκφράζεται με τα κυνηγητικά ζώα. Το Γεράκι, την Αλεπού και το Ελάφι. Η μάχη τους για τροφή και διεκδίκηση, φτάνει στα όρια ανοικτού πολέμου.

Ο Σκορπιός αντιπροσωπεύεται από την πεταλούδα και τον βάτραχο. Η μεταμόρφωση της κάμπιας σε πεταλούδα θυμίζει την αναγέννηση του Σκορπιού μέσα από τις στάχτες του.

Τους Ταύρους και τους Ζυγούς, αντιπροσωπεύει το παγώνι. Η ανάγκη τους να υπερισχύουν σαν παρουσίες συμπίπτει με το ναρκισσισμό του παγωνιού.

Οι Δίδυμοι και οι Παρθένοι, ταυτίζονται με τα σπουργίτια. Την διαρκή μετακίνησή τους, και την αγάπη τους για ελευθερία την επισφραγίζει ο κυβερνήτης των δύο αυτών ζωδίων, ο Ερμής.

Οι Καρκίνοι αντιπροσωπεύονται από το σκύλο. Κατοικίδιο, εξημερωμένο, και προσαρμοσμένο στον τρόπο ζωής των ανθρώπων που το συντηρούν.

Το ζώδιο του Λέοντα αντιπροσωπεύεται από τη γάτα και τον κόκορα. Ζώα ανεξάρτητα και ηγετικά. Η γάτα είναι γνωστό ότι δεν δεσμεύεται. Κάθεται με το αφεντικό που θα επιλέξει και όσο χρόνο θέλει αυτή.

Ο Τοξότης αντιπροσωπεύεται από το άλογο και το χελιδόνι. Η ταχύτητα που έχουν φέρνει ένα αίσθημα απελευθέρωσης, αισιοδοξίας και προοπτικής. Οι στόχοι και η παρόρμηση τους τους ωθούν να κάνουν το άγνωστο γνωστό.

Τους Ιχθείς αντιπροσωπεύει το Δελφίνι.. Συχνά θέλουν, να φτιάχνουν τον δικό τους φανταστικό κόσμο. Παράλληλα να συντροφεύουν διακριτικά και αθόρυβα τον άνθρωπο που αγαπάνε. Όπως τα δελφίνια συντροφεύουν τα πλοία στα ταξίδια τους.

Ο τυφλοπόντικας συμβολίζει τον Αιγόκερω. Το μεθοδικό σκάψιμο του τυφλοπόντικα, και η σκληρή δουλειά του, κάτω από αντίξοες συνθήκες, για να φτάσει στο σκοπό του συμβαδίζει με την ισχυρή επιμονή και θέληση του Αιγόκερου.

Ο Υδροχόος αντιπροσωπεύεται από το φίδι και τη σαύρα. Οι αρχαίοι πίστευαν ότι το φίδι συμβολίζει την σοφία.. Το κοφτερό και λογικό μυαλό των Υδροχόων, που έχουν σαν κυβερνήτη τον Ουρανό, είναι αναμφισβήτητο. Η πρωτοποριακή τους αντίληψη εξάλλου, προσφέρει πολλά στην ανθρωπότητα.

Προηγούμενη σελίδα - Κεντρική σελίδα