ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΗΧΟΣ

Αναφορά στις προδιαθέσεις των ζωδίων και τους ήχους που τις θεραπεύουν.

Το πνεύμα θεραπεύει το σώμα. Έτσι τουλάχιστον απέδειξε ο οραματιστής και θεραπευτής Παράκελσος, που είχε γράψει και ειδικές συνθέσεις για ορισμένες ασθένειες. Επειδή τα συναισθήματά μας συγκρούονται καθημερινά νοιώθουμε στρες και φόβο. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε ψυχοσωματικά προβλήματα. Συγκεκριμένοι μουσικοί ήχοι όμως, μπορούν να χαλαρώσουν και να καταπραύνουν τα σημεία του σώματος που έχουν φορτιστεί αρνητικά. Το κάθε ζώδιο, έχει την δική του μουσική θεραπευτική νότα, όπως και το ανάλογο ευαίσθητο σημείο του σώματος.

Η μουσική αλληλουχία για το κάθε ζώδιο είναι η εξής:

Ξεκινώντας με το ζώδιο του Κριού, και την μουσική νότα, “Ρε ύφεση”, απελευθερώνονται οι πνευματικές παρορμήσεις του, και καταπραύνονται τα νεύρα του κρανίου, που είναι το ευαίσθητο σημείο του Κριού.

Ο Ζυγός είναι ακριβώς απέναντι από το ζώδιο του Κριού. Έχει την ίδια μουσική νότα του “Ρε” αφού σαν απέναντι ζώδια έχουν αλληλοεξαρτώμενες ευαισθησίες. Η μουσική λοιπόν αρμονία του Ρε δημιουργεί την σωματική αρμονία απελευθερώνοντας ενέργεια στο αδύνατο σημείο των Ζυγών που είναι τα νεφρά.

Η μουσική νότα του Ταύρου, είναι το “Μι ύφεση”. Με την νότα αυτή απελευθερώνεται ενέργεια από το λαιμό και τα όργανα ομιλίας, που εκεί συγκεντρώνεται η μεγαλύτερη ευαισθησία των Ταύρων.

Ο Σκορπιός βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το ζώδιο του Tαύρου. Έχει σαν θεραπευτική μουσική νότα το “Μι” που βοηθά στην ευαίσθητη περιοχή των οργάνων αναπαραγωγής”.

Η μουσική νότα των Διδύμων είναι το “Φα δίεση”. Βοηθά στην καλύτερη λειτουργία των πνευμόνων και των χεριών.

Το απέναντι ζώδιο των Διδύμων, ο Τοξότης, έχει εξ ίσου την ίδια θεραπευτική μουσική νότα, “Φα”. Η χρήση της βοηθά στην πνευματική διαύγεια και την πνευματική δύναμη του Τοξότη.

Η μουσική νότα του Καρκίνου, είναι το “Σολ δίεση”. Το “Σολ δίεση”, απελευθερώνει την πίεση στην ευαίσθητη περιοχή του στομαχιού και του στήθους. Περιοχές ευπαθείς για τους Καρκίνους.

Ο Αιγόκερως βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το ζώδιο του Καρκίνου. Ευεργετείται στις κλειδώσεις των ποδιών και των χεριών (δηλ. γόνατα και αγκώνες) με το άκουσμα της μουσικής νότας “Σολ”.

Η μουσική νότα του Λέοντα και του Υδροχόου είναι το “Λα δίεση”. Το άκουσμα της λειτουργεί θετικά στην καρδιά και το κυκλοφορικό.

Ολοκληρώνοντας το ζωδιακό κύκλο, για την Παρθένο η μουσική νότα είναι η “Ντο”. Το άκουσμα της βοηθάει στις παθήσεις των εντέρων.

Ενώ, μουσική νότα των Ιχθύων είναι το “Σι”. Το άκουσμα της βοηθάει στην απελευθέρωση ενέργειας από τα πέλματα, που είναι η ευαίσθητη περιοχή των Ιχθύων.

Προηγούμενη σελίδα - Κεντρική σελίδα