Το παιδί Υδροχόος

Καθώς οι Υδροχόοι είναι βασικά φιλικοί στις διαθέσεις τους, όσο ανεξάρτητοι και να είναι η αυτόνομη φύση τους δεν φαίνεται ιδιαίτερα, κατά την παιδική ηλικία. Μάλιστα είναι συνήθως, βολικά μικρά – θα παίξουν ήρεμα με τα παιχνίδια τους για αρκετή ώρα κάθε φορά. Μόλις μπουσουλίσουν, γίνονται επίδοξοι εξερευνητές και θα πρέπει να τα προσέχετε. Δεν τους αρέσει να περιορίζεται η ελευθερία τους: προτιμούν τις παλιομοδίτικες «περπατούρες», που τα αφήνουν να περιφέρονται ελεύθερα κι εσάς να τα παρακολουθείτε καλύτερα. Με τ' άλλα παιδιά, είναι αρκετά φιλικά, αλλά γρήγορα αποσύρονται, αν δουν ότι αυτά θέλουν να τα εξουσιάσουν. Κατά πάσα πιθανότητα, ο μικρός Υδροχόος θα μάθει πολύ γρήγορα να διαβάζει και θα ενδιαφερθεί ιδιαίτερα για τα βιβλία.

Στο σχολείο θα μπορέσει να έρθει σε επαφή με το άλλο φύλο και αυτό μπορεί να βοηθήσει τον έφηβο Υδροχόο να δημιουργήσει νωρίτερα ιδιαίτερες σχέσεις μαζί του, αν και συνήθως καθυστερεί αρκετά.
Η σεξουαλική ορμή δεν είναι ιδιαίτερα έντονη στο ζώδιο αυτό, αφυπνίζεται αργά, πολλές φορές μετά την ενηλικίωση και κάνει δύσκολη για έναν Υδροχόο, τη γεφύρωση του κενού ανάμεσα στην εφηβεία και την ώριμη ηλικία. Δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε ότι θα στεναχωρηθεί το παιδί σας αν το στείλετε εσωτερικό σε σχολείο, αρκεί το σχολείο αυτό να μην είναι πολύ αυστηρών αρχών. Το παιδί Υδροχόος δεν είναι πολύ δεμένο με την οικογένεια του και δεν του λείπει ιδιαίτερα, όταν βρίσκεται μακριά της. θα συμμετάσχει στην αθλητική και κοινωνική ζωή του σχολείου, αλλά με συγκρατημένο ενδιαφέρον, θα προτιμήσει μάλλον, να περνάει την περισσότερη ώρα του στα εργαστήρια. Τα ερασιτεχνικά θεατρικά έργα ασκούν μια ιδιαίτερη γοητεία στα παιδιά του ζωδίου αυτού τους αρέσει να τα οργανώνουν, να τα σκηνοθετούν, ακόμη και να τα γράφουν.

Οι μικροί Υδροχόοι έχουν αγάπη στα χόμπι, αλλά όχι σ' αυτά που συνήθως κερδίζουν το ενδιαφέρον των άλλων παιδιών. Δε θα σας ενοχλήσουν ποτέ, ζητώντας σας περισσότερα χρήματα απ' όσα τους δίνετε μια και δεν είναι σπάταλα, παρότι ίσως αργότερα, αποκτήσουν κάποια ακριβά γούστα.

Οι Υδροχόοι δεν φημίζονται για την τάξη τους. Έτσι, καλύτερα να μην αφήνετε ανοιχτή την πόρτα του δωματίου του μικρού σας Υδροχόου, όταν έχετε επισκέπτες. Επίσης, οι Υδροχόοι δεν φημίζονται για την ακρίβεια τους, ως προς την ώρα, κι αυτό είναι ένα ακόμα πρόβλημα που πρέπει να προσέξετε. Πώς θα τα φροντίσετε; Όχι πάντως κριτικάροντας, αλλά φροντίζοντας να συγχωρείτε επιδεικτικά και τα δυο τους ελαττώματα – αν τονίσετε ότι, δήθεν, καταλαβαίνετε πως ο μικρός σας Υδροχόος δεν μπορεί να τα ξεπεράσει, το παιδί θα αποφασίσει από μόνο του να αποδείξει πόσο λάθος έχετε κάνει.

Προηγούμενη σελίδα - Κεντρική σελίδα