Το παιδί Ταύρος

Η ανατροφή ενός παιδιού Ταύρου θα πρέπει, γενικά, να είναι μια εύκολη δουλειά: από νωρίς θα καταλάβετε, ότι είναι ένα ήρεμο και καλοδιάθετο παιδί που ανταποκρίνεται στη στοργή την οποία του δείχνετε – αρκεί μόνο, να υπάρχει ένας κανονικός ρυθμός στη ζωή του. Κάθε απόκλιση από το συνηθισμένο, επηρεάζει αρνητικά ένα παιδί Ταύρο. Από πολύ νωρίς, πριν να περπατήσει καλά – καλά, θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι ο τύπος του παιδιού που χρειάζεται συνέχεια κάποιον να τρέχει από πίσω του. Έτσι και του δώσετε μερικούς κύβους, θα παίξει ευχαριστημένο μ' αυτούς για πολλές ώρες: είναι η ίδια έφεση που θα το κάνει, όταν μεγαλώσει, ν' ασχοληθεί με κατασκευές, θα παρατηρήσετε σίγουρα, ότι ένα Ταυράκι από μωρό δείχνει ότι έχει άποψη για τη μουσική – προτιμά συνήθως, την απαλή. Λίγο μετά αφότου μάθει να μιλάει, θα το ακούσετε να σιγοτραγουδάει και γρήγορα θα μάθει πολλά από τα τραγούδια που ακούει στο ραδιόφωνο.

Από την άλλη μεριά, μην σας προκαλέσει έκπληξη αν σε άλλους τομείς, δεν δείξει τόσο γρήγορη εξέλιξη. Τα παιδιά Ταύροι, για να σιγουρευτούν ότι ξέρουν αυτό που μαθαίνουν, χρειάζονται περισσότερο καιρό από τ' άλλα παιδιά. Γι’ αυτό ίσως σας ανησυχήσει το γεγονός ότι δεν θα δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για περπάτημα, παρότι θα βγάλει τα πρώτα του δοντάκια χωρίς να ενοχλήσει ή να στενοχωρήσει κανέναν με τη γκρίνια του. Οι Ταύροι θέλουν να ξέρουν πάντα που πατάνε και δεν Θα κάνουν το πρώτο τους βήμα, παρά μόνο όταν αισθανθούν σίγουροι. Και μη φανταστείτε ότι θα τους βάλετε εύκολα σε πλοίο! Θα προτιμήσουν οποιοδήποτε άλλο μεταφορικό μέσο (ακόμα και το αεροπλάνο, αν και δεν τους ενθουσιάζει ούτε κι αυτό ιδιαίτερα), παρά την ανασφάλεια και την αστάθεια του ... νερού. Ακόμα και τις αποβάθρες αποφεύγουν όσο μπορούν! Ένα παιδί Ταύρος μπορείς να το πάρεις με το μέρος σου, αλλά ποτέ να το κατευθύνεις, γιατί κάτι τέτοιο είναι αδύνατο: ευτυχώς, με λίγη πονηριά, μπορείς πάντα να μαλακώσεις ένα πεισματάρικο Ταυράκι. Το κόλπο είναι να απευθυνθείς στην καλοπροαίρετη διάθεση του παιδιού αυτού. Αν πας με τα νερά του, το κολακέψεις λίγο και πεις αυτό που θέλεις με τη μορφή παράκλησης και όχι διαταγής, είναι πολύ πιθανό ότι το παιδί αυτό θα πειστεί ν' αλλάξει γνώμη.

Το παιδί Ταύρος είναι, συνήθως, πολύ κτητικό – στα παιχνίδια του, την αγάπη σας και την προσοχή που θέλει να του δείχνουν τα άλλα παιδιά, όταν παίζουν μαζί του. Ζηλεύει και τα θέλει όλα δικά του και εδώ χρειάζεται προσοχή από μέρους των γονιών – αυτά τα δυο χαρακτηριστικά του πρέπει να τεθούν υπό έλεγχο. Ενθαρρύνετε το να μοιραστεί με τους άλλους ό,τι θεωρεί πολύτιμο.

Στο σχολείο, αφού προσαρμοστεί, στο πρόγραμμα και την πειθαρχία, θα κάνει τουλάχιστον σταθερή – αν όχι εντυπωσιακή – πρόοδο. Τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας φροντίστε να του δώσετε ερεθίσματα για ν' αποκτήσει χόμπι, μια και οι Ταύροι έχουν μια ροπή προς την τεμπελιά.

Θα διαπιστώσετε από το νηπιαγωγείο κιόλας, ότι το παιδί Ταύρος θα δείξει έντονο ενδιαφέρον και περιέργεια για το αντίθετο φύλο (είναι, βέβαια, και αρκετά γοητευτικό). Αυτό, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην εφηβική ηλικία μια και οι πολλές παρέες με το αντίθετο φύλο είναι η πιο συχνή αιτία να παραμελούν τα μαθήματα τους.

Προηγούμενη σελίδα - Κεντρική σελίδα