Το παιδί Παρθένος

Το παιδί Παρθένος είναι το καμάρι των γονιών του. Παίρνει καλούς βαθμούς στο σχολείο και η μέρα των ελέγχων γεμίζει τους γονείς του υπερηφάνεια.

Τα παιδιά αυτά, από πολύ μικρά ακόμα, παρουσιάζουν τα ιδιαίτερα τους χαρακτηριστικά. Καταφέρνουν να μην λερώνονται ποτέ και πάντα φροντίζουν τα πράγματα τους. Μην προσπαθήσετε να τους αγοράσετε κάτι χωρίς να το εγκρίνουν τα ίδια – θέλουν πάντα, να διαλέγουν μόνα τους. Όλα τα παλιά τους ρούχα, που δεν τους έρχονται πια, είναι σαν καινούργια. Αγαπούν τα παιχνίδια τους – δεν υπάρχει τίποτα το καταστροφικό στη φύση του Παρθένου, ακόμα κι αν ο μικρός Παρθένος έχει ήδη εμφανίσει την έντονη κριτική διάθεση, που χαρακτηρίζει το ζώδιο του. Η γνώμη του βαρύνει, όταν σας πει πως βρίσκει αυτά που κάνετε ή αυτά που φοράτε – έχουν ώριμη κρίση, παρά την μικρή ηλικία τους.

Τους αρέσουν τα βιβλία και τα παιχνίδια, μέσα από τα οποία μπορούν να μάθουν πράγματα. Επίσης, τους αρέσουν οι κατασκευές. Αν η μικρή σας Παρθένος εκφράσει την επιθυμία να ασχοληθεί με την ξυλοτεχνία, μην την αποθαρρύνετε, λέγοντας της ότι αυτό είναι για τ' αγόρια. Αργότερα, θα σας κάνει υπερήφανους με τη δεξιοτεχνία των χεριών της.
Παρότι ντροπαλά, τα παιδιά Παρθένοι είναι κοινωνικά και προσπαθούν να τα πάνε καλά με τους φίλους τους. Τα άλλα μπορεί να τα κοροϊδεύουν, όπως είναι πάντα ήρεμα κι ευγενικά, αλλά σε ένα παιδί Παρθένο θα τρέξουν για συμβουλές και κοντά του, θα γίνουν κι αυτά καλύτερα. Μη σας στενοχωρήσει το γεγονός ότι θα χρειαστεί να στείλετε ένα τέτοιο παιδί εσωτερικό σε σχολείο, τα παιδιά Παρθένοι δεν είναι εξαρτημένα από την οικογένεια τους, όπως τα παιδιά Καρκίνοι, και εύκολα προσαρμόζονται στις αλλαγές του περιβάλλοντος. Έχουν την τάση ν' αγγίξουν την τελειότητα, αλλά χωρίς να υπάρχει τίποτα το επιδεικτικό στη συμπεριφορά τους.

Τους αρέσουν οι συλλογές - από γραμματόσημα, νομίσματα και οτιδήποτε άλλο μπορεί να έχει εκπαιδευτική αξία. Είναι πιο πιθανό ότι θα προτιμήσουν ν' αγοράσουν πράγματα που θα τους μείνουν, παρά γλυκά και σοκολάτες. Αγχώνονται έντονα με τις εξετάσεις. Παρά την ταραχή τους, τα καταφέρνουν συνήθως πολύ καλά, καθώς τα βοηθά και η ανεπτυγμένη μνήμη τους.

Ασχοληθείτε ιδιαίτερα για να τονώσετε την αυτοπεποίθηση ενός παιδιού Παρθένου. Δεν έχει αρκετή και εύκολα υποτιμά τον εαυτό του, όταν τον ξεπεράσουν άλλοι, συνομήλικοι του. Στην περίπτωση αυτή, βοηθείστε το να καταλάβει ότι, αν και μπορεί άλλοι να είναι έξυπνοι σε κάποιους τομείς, ο μικρός Παρθένος σας υπερέχει σε κάποιους άλλους. Ενθαρρύνετε το να εκφράζεται περισσότερο συναισθηματικά και δείξτε του ότι, εκτός από τα έργα, χρειάζονται και τα λόγια και η συμπεριφορά. Αφήστε το να έχει μαζί του τ' αγαπημένα του ζώα: θα δείτε ότι δεν θα αμελήσει ποτέ την φροντίδα τους. Μην σας κάνει εντύπωση αν παρατηρήσετε ότι προτιμά τα σκυλιά, τους λαγούς και τα ποντικάκια: πολλά από τα παιδιά αυτά έχουν φοβία με τις γάτες. Κάτι σημαντικό ακόμα: φροντίστε να μην εκμεταλλευτούν το μικρό Παρθένο σας τα άλλα, πιο ανεπτυγμένα παιδιά. Όπως είναι ευγενικό, πέφτει εύκολα θύμα των άλλων. Ένα τέτοιο παιδί, ζει πλατωνικά συνήθως τους έρωτές του κατά την εφηβική ηλικία (αυτό τα βοηθάει να πλησιάσουν καλλίτερα το άλλο φύλο). Υπάρχει βέβαια και ο μικρός κίνδυνος ότι ο έφηβος Παρθένος μπορεί να θελήσει να πειραματιστεί με το σεξ από νωρίς, αλλά αυτό είναι πολύ σπάνιο: τα παιδιά αυτά, στον τομέα αυτό, δεν αναπτύσσονται γρήγορα. Ο κύριος στόχος τους είναι συνήθως, μια διάκριση στο κολέγιο ή το πανεπιστήμιο και τίποτα δεν θα τα αποσπάσει από αυτό.

Προηγούμενη σελίδα - Κεντρική σελίδα