Το παιδί Κριός

Το παιδί Κριός έχει μια απλή και συγκεκριμένη προσωπικότητα. Οι δάσκαλοι και οι γονείς του θα δυσκολευτούν ίσως μαζί του, μια και από μωρό, το παιδί Κριός θα ξεκαθαρίσει στους γύρω του ότι έχει δική του προσωπικότητα και είναι αποφασισμένο να τραβήξει την προσοχή όλων γύρω από αυτό. Του αρέσουν τα θορυβώδη παιχνίδια, θυμώνει εύκολα και χρειάζεται προσεκτική διαπαιδαγώγηση -πρέπει όμως να αφεθεί ως κάποιο βαθμό ελεύθερο, ώστε να σκέπτεται και να αποφασίζει για τον εαυτό του, κάτι που έχει μεγάλη ανάγκη. Ένα παιδί Κριός δεν θα το σκάσει από το σχολείο για να γυρίσει στο σπίτι του, μια και από μικρό παύει να είναι προσκολλημένο στην οικογένεια του.

Έντονα ανταγωνιστικά, τα παιδιά Κριοί τα πάνε καλά με τις εξετάσεις, και αποκτούν ηγετικές θέσεις στην τάξη τους και την αθλητική ομάδα του σχολείου, θα πρέπει όμως να μάθουν να προσέχουν περισσότερο τα πράγματα τους, να είναι πιο τακτικοί και να καταπολεμήσουν, όσο μπορούν, τις βίαιες παρορμήσεις τους. Όταν θυμώνουν, τίποτα δεν τους σταματάει: οι μητέρες τους μαθαίνουν και έχουν πάντα τα μέσα για να τους δώσουν τις πρώτες βοήθειες, όταν χτυπήσουν. Ένα παιδί Κριός δεν καταφέρνει ποτέ να συγκρατηθεί και ν' αποφύγει μια σύγκρουση, ακόμα κι όταν είναι σίγουρο ότι δεν θα τα βγάλει πέρα, όπως π.χ. μ' ένα μεγαλύτερο παιδί.

Το κορίτσι Κριός είναι ένα σωστό αγοροκόριτσο. Προτιμάει να παίζει με αγόρια και να τους δείχνει στη συνέχεια ότι αυτή τα καταφέρνει καλύτερα. Ανάμεσα σε μια κούκλα και τα παιχνίδια του αδερφού της θα προτιμήσει τα δεύτερα. Τα πάει καλά με τα σπορ, αλλά καλά θα κάνουμε να μην επιμείνουμε να την μάθουμε να ράβει και να κεντάει.

Και τ' αγόρια και τα κορίτσια Κριοί δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για το άλλο φύλο, και ποτέ δεν τους λείπουν οι ετερόφυλες παρέες. Αλλά, στην εφηβεία (και σ' όλη τους τη ζωή) το ενδιαφέρον τους περνάει τόσο γρήγορα, όσο τους έρχεται γι' αυτό, όσοι έχετε κόρες Κριούς, ετοιμαστείτε να γνωρίσετε μια μεγάλη σειρά από «αγόρια» της κόρης σας.

Σπάνια τα παιδιά Κριοί θα αρρωστήσουν, αλλά, τότε, θα παρουσιάσουν πολύ υψηλό πυρετό: είναι αμυντικός μηχανισμός της φύσης τους για να «κάψουν» γρήγορα την αρρώστια. Τα μέρη του σώματος που έχουν σχέση με το ζώδιο αυτό, είναι το κεφάλι, τα νεύρα του προσώπου, τα νεφρά και η ουροδόχος κύστη. Καταστάσεις άγχους μπορεί να οδηγήσουν σε κάποιες ενοχλήσεις στα νεφρά ή στην κύστη, καθώς επίσης και σε πολύ έντονους πονοκεφάλους, που μπορεί να πάρουν τη μορφή ημικρανίας.

Προηγούμενη σελίδα - Κεντρική σελίδα