Το παιδί Ιχθύς

Είναι ένα ευγενικό, ονειροπόλο, ευαίσθητο παιδί, με πολλή φαντασία, που χρειάζεται γενναία ενθάρρυνση για να αντιμετωπίσει τη ζωή. Κλαίει πολύ εύκολα: αυτός είναι ο αμυντικός του μηχανισμός: Όποτε σας κοιτάζει με τα κλαμένα μάτια του, θα σας είναι αδύνατο να είστε αυστηροί μαζί του, ακόμα κι αν η αταξία του ήταν σοβαρή. Τα παιδιά αυτά συνήθως, αργούν να ωριμάσουν – μην προσπαθήσετε να τα αποκόψετε νωρίς από τις παιδικές τους συνήθειες. Από την άλλη μεριά, πρέπει να ενθαρρύνετε το μικρό Ιχθύς σας να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, για να μάθει να σκέφτεται και να ενεργεί για τον εαυτό του. Πάνω απ' όλα, πρέπει να τον συνηθίσετε στην τάξη.

Δημιουργεί προστατευτικές τάσεις απέναντι στα γύρω παιδιά, αν τον πειράξει κάποιος, θα έχει να κάνει μαζί τους. Οι Ιχθείς έλκουν την προστασία, από μωρά ακόμα. Δυσκολεύονται, γενικά να διακρίνουν τα όρια μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας. Το παιδί σας θα ζει στον κόσμο της φαντασίας του τον περισσότερο καιρό – και τι ωραίος κόσμος που είναι!

Τα παιδιά Ιχθείς λένε ψέματα, όταν κάνουν κάτι που νιώθουν ότι δεν θα σας αρέσει. Αυτός ο τύπος παιδιού πρέπει να μάθει πόση αξία έχει να λέμε την αλήθεια, για να μη χάσει αργότερα, την αξιοπιστία του στους ανθρώπους. Οι έλεγχοι του δεν θα είναι τέλειοι – δεν θα υπάρχει, βέβαια ποτέ πρόβλημα κακής συμπεριφοράς, αλλά σχεδόν πάντα, οι παρατηρήσεις θα λένε «δεν προσπαθεί αρκετά» ή «τα παρατάει πολύ εύκολα». Όμως, αν παρακολουθήσετε οποιαδήποτε παράσταση στο σχολείο του, θα αισθανθείτε σίγουρα υπερήφανοι, για το ταλέντο που θα δείξει το παιδί σας. Στην εφηβική ηλικία, ο μικρός σας Ιχθύς θα περάσει κάποιους αθώους έρωτες. Μην το κοροϊδέψετε – στους Ιχθείς είναι αδύνατο να μην είναι ερωτευμένοι.

Καθώς το ζώδιο αυτό συνδυάζεται ειδικά με τις τέχνες, θα έκανε καλό στο παιδί σας, αν έδειχνε κάποιο ειδικό ταλέντο, να το στέλνατε σε ένα σχολείο, όπου τα συνηθισμένα μαθήματα συνδυάζονται με καλλιτεχνική εκπαίδευση. Μην τα στείλετε πάντως, σε σχολεία με χαλαρή πειθαρχία. Σχολεία που υποστηρίζονται από τη θρησκεία είναι κατάλληλα για τα παιδιά Ιχθείς γιατί η έμφαση στη θρησκευτική διδασκαλία θα τα βοηθήσει να ξεπεράσουν τις αδυναμίες του χαρακτήρα τους.
Τα παιδιά αυτά αγαπάνε τα ζώα, και καλό είναι να τους προσφέρουν ζωάκια, για να τα προσέχουν: κάτι τέτοιο τα βοηθάει ν' αναλαμβάνουν υποχρεώσεις. Είναι, επίσης, ένας ωραίος τρόπος να τους μάθουμε πράγματα για τη γενετήσια συμπεριφορά και τη γέννηση (διαφορετικά, κι όπως η φαντασία τους οργιάζει, τα διάφορα που θα ακούσουν από τους συνομηλίκους τους θα τα οδηγήσουν σε πολύ περίεργες ιδέες σχετικά με το σεξ).

Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά αυτά να νιώθουν πολύ ασφαλή στο οικογενειακό τους περιβάλλον – θυμηθείτε ότι έχουν έντονη διαίσθηση. Γρήγορα καταλαβαίνουν, αν υπάρχει κάποια δυσαρμονία μεταξύ των γονιών τους. Μην τα απομακρύνετε από την οικογένεια, εκτός αν είστε υποχρεωμένοι να το κάνετε – πρέπει να προσέχετε πάντα τις παρέες τους, πράγμα αδύνατο, αν το παιδί βρίσκεται μακριά σας. Τα παιδιά αυτά εύκολα παρασύρονται από τα συνομήλικα τους και μπορεί ν' αποκτήσουν κακές συνήθειες ή να μπλέξουν άσχημα χωρίς να το καταλάβουν.

Προηγούμενη σελίδα - Κεντρική σελίδα