Το παιδί Δίδυμος

Το παιδί Δίδυμος είναι ένα κινητικό παιδί – κοιμάται ελαφρά και γρήγορα θα καταλάβει ότι ο κόσμος γύρω του είναι ενδιαφέρων και αξίζει την προσοχή του. Θέλει να το προσέχουν οι άλλοι και έχει ανάγκη να επικοινωνεί μαζί τους – γι' αυτό μην κλείνετε εντελώς την πόρτα του δωματίου του, ακόμα κι όταν κοιμάται. Επίσης, αφήνετε του κάποιο μικρό φως αναμμένο, γιατί όπως η φαντασία του οργιάζει, μπορεί να φοβηθεί στο σκοτάδι. Ίσως έχετε πρόβλημα, την εποχή που θα βγάζει τα δόντια του, γιατί θα γκρινιάζει αρκετά.

Από τη στιγμή που θα πρωτομπουσουλήσει, θα διαπιστώσετε ότι δεν θα μπορείτε να το εμποδίσετε στιγμή στην εξερεύνηση τον σπιτιού. Είναι ένα παιδί με πρόωρη ανάπτυξη, που μαθαίνει γρήγορα να διαβάζει – όπως γρήγορα μαθαίνει και οτιδήποτε άλλο – με μεγάλη ευκολία, σε σχέση με τα συνομήλικα του παιδιά. Καλό θα κάνετε ν' αγοράσετε μια παιδική εγκυκλοπαίδεια, αν θέλετε να τα βγάλετε πέρα με τις αμέτρητες ερωτήσεις στις οποίες θα υποβληθείτε.

Μην ξεχαστείτε όταν δείτε ένα παιδί Δίδυμο απασχολημένο με τα παιχνίδια του και πιάσετε κουβέντα για πράγματα, που δεν θέλετε να μαθευτούν. Να είστε σίγουροι ότι, αργά ή γρήγορα, το «μυστικό» σας θα γίνει γνωστό, και μάλιστα στα πιο ακατάλληλα αυτιά. Στο σχολείο, θα είναι το καμάρι – αλλά και ο τρόμος – των δασκάλων. Η εξυπνάδα του δεν θα περάσει απαρατήρητη, αλλά θα το παρατηρούν συνέχεια για την αδυναμία του να συγκεντρωθεί στα μαθήματα – ένα χαρακτηριστικό του ζωδίου. Τα παιδιά Δίδυμοι έχουν πολύ άγχος στις εξετάσεις, αλλά συνήθως τα βγάζουν πέρα μια χαρά. Πρέπει όμως, να προσέξουμε την καταπόνηση τον νευρικού τους συστήματος: δεν πρέπει να ξεπεράσει κάποια όρια. Στην εφηβική ηλικία, το παιδί θα είναι πάντα «μέσα» σε όσα θα τον βοηθήσουν να συμπορευτεί με τους συνομήλικους του. Τα δημιουργικά του ταλέντα, στην ηλικία αυτή, θα απογειωθούν. Αυτός ο τύπος παιδιού, ευτυχώς, αργεί να ωριμάσει σεξουαλικά. Έτσι, δεν θα χρειάζεται ν' ανησυχείτε για το τι θα συμβεί στο σχολείο, με τα παιδιά του άλλου φύλου. Μάλιστα, για έναν έφηβο Δίδυμο είναι καλύτερο να έρχεται συχνότερα σ' επαφή με το άλλο φύλο.

Όταν τελειώσει το λύκειο και έρθει η ώρα των σπουδών, θα δείτε ότι ο Δίδυμος σας είναι τέλεια εφοδιασμένος για να συνεχίσει την απόκτηση γνώσεων σε ανώτερο επίπεδο. Οπλισμένος με τους καλύτερους βαθμούς, θα έχει τις περισσότερες πιθανότητες να βρει μια δουλεία με γρήγορη εξέλιξη και χαλές προοπτικές. Μάλιστα, ένας Δίδυμος είναι πιθανό ότι θα κάνει λαμπρή καριέρα από πολύ νέος – πριν τα τριάντα του. Αρκεί βέβαια, να μην αλλάζει δουλειά συχνά, μια κι ο Δίδυμος δυσκολεύεται να μείνει κολλημένος στη ρουτίνα για πολύ. Ακόμα κι αν μείνει σταθερός στο επάγγελμα που αρχικά διάλεξε, αργά ή γρήγορα θα αρχίσει και κάτι παράλληλο, ώστε να μοιράσει το χρόνο και την ενεργητικότητα του ανάμεσα στα δύο.

Προηγούμενη σελίδα - Κεντρική σελίδα