Η γυναίκα Υδροχόος

Είναι μια γυναίκα που παίρνει ενεργά ρόλο σε οτιδήποτε οργανώνεται για το καλό της κοινότητας και είναι πιθανό ότι θα διευθύνει τη διοργάνωση. Δεν είναι όμως η τέλεια νοικοκυρά: τον πιο πολύ χρόνο της τον περνάει έξω από το σπίτι.
Η γυναίκα Υδροχόος δεν κάνει, «γυναικεία» κόλπα, συνήθως, ούτε έχει «γυναικείες» αδυναμίες: δεν ζηλεύει τις ομόφυλες της, δεν καταφεύγει σε πονηρά κόλπα, για να σαγηνέψει τους άνδρες – και σίγουρα, δεν προσκολλάται πάνω τους. Οι άνδρες τη σέβονται για την ικανότητα της να σκέφτεται όπως αυτοί και για την αυτοπεποίθηση της. Συνειδητοποιούν παράλληλα, ότι ποτέ δεν είναι σίγουρα δικιά τους κι αυτό τους προκαλεί μόνιμη έλξη γι’ αυτήν. Είναι πολύ ικανή σε καταστάσεις ανάγκης και πολύ θαρραλέα, όταν η κατάσταση απαιτεί γερά νεύρα.

Είναι επίσης από τη φύση της φτιαγμένη να πετύχει στην καριέρα της (όπως η γυναίκα Κριός). Σίγουρα, διαθέτει σωστή πολιτική σκέψη. Πολλές επιστήμονες έχουν γεννηθεί στο ζώδιο του Υδροχόου. Μια γυναίκα Υδροχόος θα μεγαλώσει τα παιδιά της με «μοντέρνο» τρόπο: διαφορετικά απ' ότι πιστεύουν πολλές μητέρες δεν ζει με την ψευδαίσθηση ότι τα δικά της παιδιά είναι καλύτερα από τα άλλα, αλλά θα κάνει ότι μπορεί για να «κεντρίσει» την ευφυΐα τους. Τους δίνει αρκετές δυνατότητες να εκφράσουν την ατομικότητα τους, αλλά ενοχλείται όταν γίνονται υπερβολικά ανεξάρτητα και ξεφεύγουν από την επιρροή της. Πάντως, δεν θα διαμαρτυρηθεί, όταν τα παιδιά της ζητήσουν να φύγουν από την οικογενειακή φωλιά. Είναι πάντα ευγενική με όποιον ή όποια ερωτευθούν τα παιδιά της. Σαν πεθερά, κερδίζει τη συμπάθεια του ή της συζύγου των παιδιών της. μια και δεν προσπαθεί να εισβάλλει στην προσωπική τους ζωή.

Η γυναίκα Υδροχόος είναι πάντα έτοιμη να φιλοξενήσει τους φίλους του συντρόφου της. ακόμα κι αν τους καλέσει απροειδοποίητα στο σπίτι. Δεν αισθάνεται άσχημα αν της έρθουν επισκέψεις όταν το σπίτι της δεν είναι τέλεια συγυρισμένο, μια και δεν την ενδιαφέρουν οι εντυπώσεις που δημιουργεί.

Υπάρχει, πάντα, κάτι το ξεχωριστό στο ντύσιμο της. Χωρίς να γίνεται σκλάβα της μόδας, φοράει ότι της αρέσει, ανεξάρτητα αν αυτό της πηγαίνει ή όχι. Συνήθως, πάντως, έχει καλό γούστο – μέχρι κάποιο βαθμό: μια μικρή αταίριαστη λεπτομέρεια, δεν φτάνει ευτυχώς, για να καταστρέψει εντελώς, ένα ωραίο σύνολο. Ένα από τα μεγαλύτερα της προτερήματα είναι ότι στη συμπεριφορά της δεν υπάρχει τίποτα το μικροπρεπές. Μπορεί συχνά να εναντιώνεται, όπως και ο άνδρας Υδροχόος στους γύρω της, αλλά δεν είναι στενόμυαλη. Στις άλλες γυναίκες, ίσως φανεί περίεργος ο ψυχρός τρόπος, με τον οποίο αντιδρά στην απιστία του συντρόφου της: γι' αυτήν όμως, είναι πολύ πιο σημαντικό να τον βλέπει σαν φίλο, παρά σαν εραστή. Αυτός βέβαια, πιστεύει ότι ποτέ δε θα καταφέρει να τη γνωρίσει εντελώς: κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο για οποιονδήποτε συνδέεται με έναν Υδροχόο.

Προηγούμενη σελίδα - Κεντρική σελίδα