Η γυναίκα Τοξότης

Φαίνεται κυρία, παρότι στο βάθος της κρύβεται ένα αγοροκόριτσο. Φοράει ωραία σύνολα και μαργαριτάρια, ενώ της πάνε πολύ τα σπορ ρούχα. Με μακριά ωραία πόδια, γίνεται αντικείμενο ζήλιας από τις άλλες γυναίκες. Δεν είναι καλή νοικοκυρά, αλλά οργανώνει πάντα με ενθουσιασμό, γιορτές και εκδηλώσεις του συλλόγου γυναικών. Από τα νιάτα της αλλά και αργότερα, πηγαίνει τακτικά στην εκκλησία (αρχικά, γιατί ερωτεύτηκε τον παπά). Συχνά παντρεύεται κληρικό. Της αρέσει να φλερτάρει, αλλά ερωτεύεται γρήγορα και εύκολα, χωρίς ο κάθε έρωτας να κρατάει πολύ. Είναι πιστή στον άνδρα της (σ' αυτό διαφέρει από τον άνδρα Τοξότη), αλλά όταν η ρουτίνα κυριαρχεί στο γάμο της. δεν παραλείπει να διαβάζει όποιο ερωτικό μυθιστόρημα πέσει στα χέρια της. Όπως και ο άνδρας του ζωδίου αυτού, αγαπάει πολύ τα ζώα, αλλά θα τα κυνηγήσει, δεν θα στριγκλίσει στη θέα ενός σκοτωμένου ζώου, όπως θα έκαναν πολλές.

Η γυναίκα Τοξότης μπορεί να πάρει πολύ περιφρονητικό ύφος μερικές φορές: καλά θα κάνετε να βρείτε γρήγορα τι κάνατε και τη δυσαρεστήσατε. Παρά το γεγονός αυτό, θα μοιραστεί τα πάντα μαζί σας, όταν βρεθείτε σε δύσκολη θέση, ακόμη κι αν δεν σας συμπαθεί ιδιαίτερα. Δυσκολεύεται να προσποιηθεί, αλλά τα καταφέρνει, όταν πρέπει, αρκετά καλά. Κανείς δεν περιμένει από τις γυναίκες να είναι λογικές και οι γυναίκες Τοξότες δεν είναι εξαίρεση στον κανόνα αυτό. Παρ' όλα αυτά, έχουν σωστή κρίση για όλα τα σημαντικά ζητήματα.

Περιμένει από τα παιδιά της να ανταποκριθούν στις προσδοκίες της, αλλά δεν τα πιέζει πέρα από τις δυνατότητες τους – πετυχαίνει το ποθητό αποτέλεσμα με την εμπιστοσύνη που τους δείχνει και την ενθάρρυνση που τους προσφέρει να δοκιμάσουν άφοβα τις δυνάμεις τους. Είναι πάντα έτοιμη και με χαρά δέχεται φίλους στο σπίτι, αλλά δεν είναι πάντα διαθέσιμη, όταν τα παιδιά της χρειάζονται μια συμβουλή – θα είναι υπερβολικά απασχολημένη με κάποια εκδήλωση, που οργανώνει. Το σπίτι μιας γυναίκας Τοξότη είναι ευχάριστο, αλλά ανοργάνωτο. Όποτε πηγαίνει για ψώνια, πάντα αγοράζει και άχρηστα πράγματα, πολλά από τα οποία πηγαίνουν κατευθείαν στον σκουπιδοτενεκέ.

Προηγούμενη σελίδα - Κεντρική σελίδα