Η γυναίκα Παρθένος

Ποτέ δεν θα δείτε μια γυναίκα Παρθένο με τα μαλλιά της στα ρόλεϋ, ή να τριγυρνάει στο σπίτι της με μια απλή ρόμπα. Από το πρωί, που θα ξυπνήσει, (και ξυπνάει νωρίς) μέχρι το βράδυ που θα πάει για ύπνο, θα έχει συνέχεια, μια αψεγάδιαστη εμφάνιση. Έχει βέβαια, πολύ καλό γούστο σε θέματα ντυσίματος και μακιγιάζ. Ξέρει πολύ καλά ότι είναι λάθος να ακολουθεί τυφλά τη μόδα και ξοδεύει πολύ λιγότερα για ρούχα, απ' ότι οι άλλες γυναίκες (αυτό γιατί, συνήθως, προτιμάει το κλασικό στυλ, που ποτέ δεν είναι έξω από τη μόδα). Της αρέσουν ιδιαίτερα τα παλιά κοσμήματα – και τα μικρά μπιμπελό. Κάνει ιδανική διαχείριση του σπιτιού της – ξέρει πάντα τι ξοδεύει και ποτέ δεν της λείπει κάτι. Πάντα το τραπέζι της είναι γεμάτο και χορταστικό, χωρίς όμως τίποτα περιττό. Η επίπλωση του σπιτιού της θα είναι επαρκής, αλλά όχι βαριά. Τα χρώματα θα είναι ουδέτερα, μια και δεν της αρέσουν οι έντονοι συνδυασμοί.

Ρίξτε μια ματιά στο φαρμακείο της: είναι γεμάτο με χάπια, σωληνάρια και μπουκαλάκια και πάντα έχει ένα τέλεια εξοπλισμένο κιβώτιο πρώτων βοηθειών κι αυτό γιατί οι γυναίκες Παρθένοι (όπως και οι άνδρες) έχουν υποχονδριακές τάσεις. Αν τύχει και ακούσουν οτιδήποτε για κάποιο ιατρικό θέμα, είναι πιθανό ότι γρήγορα θα βρεθούν στο γιατρό τους, για ένα ακόμα τσεκ-απ. Παρότι είναι ευαίσθητες στον πόνο, είναι πολύ θαρραλέες στον οδοντίατρο – έχουν μια έντονη φοβία ότι θα χάσουν τα δόντια τους από αμέλεια.

Η γυναίκα Παρθένος δεν είναι σεμνότυφη, αλλά δεν ευχαριστιέται και ιδιαίτερα το σεξ όσο αφοσιωμένη και να είναι στο σύντροφο της – εκτός φυσικά, αν υπάρχουν άλλοι παράγοντες, στο ατομικό της ωροσκόπιο, που ερεθίζουν τη σεξουαλική της επιθυμία. Για το λόγο αυτό, αν ο γάμος της την ικανοποιεί κατά τ' άλλα, δεν θα στενοχωρηθεί και πολύ. όταν ο σύντροφος της βρει αλλού «παρηγοριά». Η απιστία του αυτή δεν θα θεωρηθεί επαρκής λύγος, για να ζητήσει διαζύγιο. Ακόμα και η έντονα ερωτική πλευρά της, δεν θεωρεί ότι το σεξ είναι τόσο σημαντικό, ώστε να γίνονται καυγάδες εξαιτίας του. Όπως αρκετές γυναίκες, αποδέχεται το γεγονός ότι πάντα θα υπάρχει διαφορά στη γενετήσια επιθυμία, μεταξύ δύο ανθρώπων και – εάν βέβαια υπάρχει διακριτικότητα και από το άλλο μέρος – είναι προετοιμασμένη να παραβλέψει το γεγονός. Όμως, όσο αφορά τους Παρθένους – άνδρες και γυναίκες – η αγάπη δεν είναι τυφλή. Όσο πιστοί και να είναι στους κοντινούς τους ανθρώπους, διακρίνουν τα ελαττώματα τους και δεν δυσκολεύονται καθόλου να τους τα υπενθυμίσουν

Προηγούμενη σελίδα - Κεντρική σελίδα