Η γυναίκα Καρκίνος

Πολύ δημοφιλής στο ανδρικό φύλο, εξαιτίας της θηλυκότητας της, η γυναίκα Καρκίνος βρίσκει την πλήρωση της στο ρόλο της συζύγου και μητέρας. Ίσως φλερτάρει λίγο με τους άνδρες πριν παντρευτεί, αλλά ποτέ δεν θα αποδεχτεί εντελώς τις ιδέες και τις συνήθειες μιας «απελευθερωμένης» κοινωνίας: όχι γιατί είναι σεμνότυφη, αλλά γιατί γνωρίζει καλά ότι για να έχει μια σχέση ελπίδες ν’ αντέξει στο χρόνο, πρέπει να επισφραγιστεί με την ευλογία της εκκλησίας. Στη ζωή της αναζητά την ασφάλεια. Έχει μεγάλη σημασία γι' αυτήν να γεννήσει παιδιά, μόνο μέσα στα πλαίσια ενός γάμου, όπως έγινε μ' αυτή, τους γονείς της και τους παππούδες της. Δεν θέλει τα παιδιά της να έχουν προβλήματα στη ζωή τους, λόγω κοινωνικών προκαταλήψεων.

Μπορεί να την δείτε, μερικές φορές έντονα βαμμένης της αρέσει η λάμψη και η διασκέδαση, παρά το γεγονός ότι είναι γενικά ντροπαλή. Έτσι, δείχνει την ρομαντική πλευρά του εαυτού της, που ψάχνει για διέξοδο. Από επαγγέλματα, της αρέσει ό,τι έχει σχέση με τον άνθρωπο: επαγγέλματα υγείας, κοινωνικές επιστήμες. Έχει εμπορικό μυαλό, αλλά πολύ εύκολα Θα θυσιάσει μια τέτοια καριέρα, όσο πετυχημένη και να είναι, για το γάμο και το νοικοκυριό.
Η γυναίκα Καρκίνος λατρεύει τα μωρά – όλα τα μωρά – και θα χαρεί να φυλάξει και το οίκο σας, όταν χρειαστεί. Είναι όμως υπερβολικά συναισθηματική και κλαίει πολύ εύκολα. Δεν της αρέσει να την εκμεταλλεύονται και ίσως χρησιμοποιήσει το κλάμα για να γίνει το δικό της, όταν δει ότι η οικογένεια παραγίνεται ανδροκρατική. Παρότι τα πηγαίνει, γενικά, καλά με τις άλλες γυναίκες, δεν συνηθίζει τα γυναικεία κουτσομπολιά. Όλοι οι φίλοι της ξέρουν, ότι μπορούν να της εμπιστευθούν άφοβα τα μυστικά τους.

Είναι αρκετά πρακτική στις δουλειές της μέρας – αλλά το βράδυ, κάτω από το σεληνόφως, τα πράγματα αλλάζουν. Αποκτά τότε, μια μυστηριακή αιθέρια γοητεία που μαγεύει κάθε άνδρα που θα βρεθεί κοντά της. Η γυναίκα Καρκίνος θυμάται πάντα γενέθλια και γιορτές. Δίνει σημασία σ' αυτά και θέλει να δίνουν την ίδια σημασία και οι άλλοι. Όλοι οι κοντινοί της άνθρωποι θα πρέπει να ξέρουν ότι τίποτα δεν την πληγώσει τόσο βαθιά, όσο η αδιαφορία τους σχετικά με την ανάμνηση ιδιαιτέρων στιγμών του παρελθόντος. Είτε παντρεμένη είναι, είτε ανύπαντρη, συχνά βιώνει το φόβο ότι οι δεσμοί της με τους κοντινούς ανθρώπους κινδυνεύουν να χαλαρώσουν και ενστικτωδώς, ψάχνει να βρει τρόπο ώστε να τους πλησιάσει συναισθηματικά ακόμα περισσότερο. Έτσι, αν ανήκετε σ' αυτούς τους ανθρώπους και τύχει να ξεχάσετε κάποια από τις «σημαντικές» ημερομηνίες, θα κλειστεί στο καβούκι της και θα σας κάνει να συνειδητοποιήσετε πλήρως το λάθος σας. Οι Καρκίνοι – άνδρες και γυναίκες – δεν πετάνε τίποτα στα σκουπίδια με ευκολία. Η γυναίκα Καρκίνος μπορεί να γίνει ενοχλητική, στην επιμονή της να μην πετάτε στα σκουπίδια ότι δεν σας χρειάζεται «μια μέρα θα χρειαστεί», λένε, καθώς μαζεύουν τα άχρηστα που έχετε ήδη πετάξει στο καλάθι. Και μη νομίσετε ότι μπορείτε να τους κρατήσετε μυστικό: η τηλεπάθεια τους θα είναι σίγουρα συντονισμένη στο δικό σας μήκος κύματος.

Προηγούμενη σελίδα - Κεντρική σελίδα