Η γυναίκα Αιγόκερος

Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο που κάνει τη γυναίκα Αιγόκερο να ξεχωρίζει – είναι, όμως, πολύ γοητευτική. Οι άνδρες θαυμάζουν σ' αυτήν την ευφυΐα της, το εμπορικό μυαλό της, καθώς και την εμφάνιση της. Και μπορεί να είναι πολύ ωραία - όχι σαν φωτομοντέλο ίσως, αλλά σίγουρα, διαθέτει ωραίο, αδύνατο σώμα, ακόμα και. σε μεγαλύτερη ηλικία. Τότε είναι μάλιστα που έχει την πιο καλή της εμφάνιση.

Δεν έχει τα ελαττώματα, που αποδίδονται στο φύλο της: δεν είναι άστατη, παράλογη, ούτε παρασύρεται απ' τα συναισθήματα της. Αλλά, όπως κι ο άνδρας Αιγόκερος, παθαίνει συχνά κρίσεις κατάθλιψης. Δεν θα ενδώσει στο γυναικείο κουτσομπολιό, έτσι, οι φίλες της αισθάνονται ασφαλείς να της εμπιστευθούν τα μυστικά τους. Είναι οικονόμα στη διαχείριση του σπιτιού, έχει ένα πεντακάθαρο σπίτι, που ίσως όμως, να μην είναι διακοσμημένο με πολύ γούστο. Προτιμά το παλιό στυλ στα έπιπλα καθώς και τα ήρεμα, ουδέτερα χρώματα. Ό,τι αγοράζει, το αγοράζει για να το χρησιμοποιήσει και όχι γιατί της αρέσει αισθητικά. Ψάχνει πάντα για ευκαιρίες στην αγορά και ποτέ δεν κάνει λάθος εκλογή.

Ο σύντροφος της ίσως αισθάνεται ότι δεν είναι συναισθηματική και ότι είναι υπερβολικά ορθολογίστρια. Αλλά αν είναι λογικός, θα μείνει μαζί της, ακόμη κι αν αυτή δεν εκπληρώσει τα πιο ρομαντικά του όνειρα. Χάρη σ' αυτή, ένας άνδρας θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του στην καριέρα του, μια και θα τον ενθαρρύνει ιδιαίτερα γι' αυτό. Τα παιδιά της δυσκολεύονται να την πλησιάσουν, όμως αισθάνονται ασφαλή μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον που μία μητέρα Αιγόκερος δημιούργησε. Και όταν έρθει η ώρα, δεν θα τα εμποδίσει να δοκιμάσουν τα φτερά τους μακριά από την οικογένεια, όσο κι αν υποφέρει, κρυφά: ξέρει καλά ότι πρέπει να μάθουν να στηρίζονται στις δυνάμεις τους.

Είναι ζηλιάρα; Είναι (όπως και ο άνδρας Αιγόκερος). Αυτό, γιατί, παρότι δεν είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικοί και γενικά είναι αυτάρκεις, από τη φύση τους, οι Αιγόκεροι αισθάνονται την ανάγκη να είναι ασφαλείς μέσα στις σχέσεις τους με τους λίγους ανθρώπους, που γι' αυτούς μετράνε. Ποτέ όμως δεν θα κάνουν σκηνή ζηλοτυπίας – απλά, η ζήλια θα τους κάνει να κλειστούν ακόμα πιο πολύ στον εαυτό τους.

Προηγούμενη σελίδα - Κεντρική σελίδα