ΖΥΓΟΣ

23 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου
Θετικό ζώδιο.
Ζώδιο του αέρα.
Κυρίαρχος πλανήτης: Αφροδίτη.
Αντιπροσωπεύει την συντροφικότητα, την κοινωνικότητα, την αρμονία, τον ιδεαλισμό.
Αγαπά την καλοπέραση και διακρίνεται για την καλαισθησία του.

Οι Ζυγοί δίνουν την εντύπωση ότι είναι ευγενικοί άνθρωποι με ωραίους τρόπους, γιατί η χάρη είναι το βασικό συστατικό της προσωπικότητας τους. Δεν είναι εξαίρεση: κατά κανόνα, είναι περιποιητικοί άνθρωποι.
Ο φιλικός τρόπος τους υποχρεώνει όλους γύρω τους και διατηρεί μια αρμονία στη σχέση μεταξύ τους και εκείνους, με τους οποίους συναναστρέφονται. Η Αφροδίτη είναι ο πλανήτης που κυβερνά τις τύχες των Ζυγών μια και είναι ο πλανήτης της ειρήνης και της αγάπης.

Οι Ζυγοί δεν είναι ποτέ άλλοτε τόσο ευτυχείς όσο όταν πραγματοποιούν ένα συνοικέσιο. Προφυλάξου, αν θέλεις να γλεντήσεις κι άλλο τη μοναχική που μακαριότητα υποστηρίζουν. Οι φίλοι σου Ζυγοί ή η παρέα τους δεν μπορούν να πιστέψουν ότι εσύ μπορείς να κάνεις κάτι καλύτερο από το γάμο που θα σου προτείνουν. Υπάρχει, πάντα, ένα πολύ ισχυρό κίνητρο πίσω από τις προσκλήσεις που θα σου κάνουν. Δεν έχεις παρατηρήσει πόσο εύκολα οι συζητήσεις μεταφέρονται στο θέμα του γάμου και τα πλεονεκτήματα του και ότι αυτό γίνεται πάντα, με κάποιον αδέσμευτο παρόντα στη συντροφιά;
Μην προσπαθείς να τους εξηγήσεις ότι εσύ δεν έχεις καμία πρόθεση να δεχτείς τα δεσμά του γάμου, αυτό δεν θα τους αποθαρρύνει και τελικά θα πετύχουν το σκοπό τους, εκτός αν μετακομίσεις πολύ γρήγορα και δεν μπορούν να σε βρουν.

Οι Ζυγοί έχουν ένα θαυμάσια ταλέντο να μεταχειρίζονται ανθρώπους και καταστάσεις, αυτό είναι που τους κάνει τόσο ιδανικούς για μεσίτες, διαιτητές, μεσάζοντες και πρέσβεις. Η ισορροπία είναι ένα άλλο έξοχο χαρακτηριστικό των Ζυγών, το οποίο συνδέεται με το γεγονός ότι η αρμονία αποτελεί ενδόμυχο στοιχείο. Μπορεί να αισθάνονται ότι είναι έξω από το στοιχείο τους, μέσα σε ένα νέο περιβάλλον, αλλά δεν θα αφήσουν εύκολα να φανεί ότι δεν αισθάνονται καλά.
Είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν κάθε κατάσταση.
Επίσης, οι κινήσεις τους είναι πολύ χαριτωμένες και αυτός είναι ο λόγος που συνήθως οι Ζυγοί, χορεύουν τόσο ωραία.
Φυσικά, αυτό είναι ένα προσόν συνηγορητικό για την είσοδο τους στον καλλιτεχνικό κύκλο. Οι Ζυγοί μπορεί να χάσουν την ψυχραιμία τους, μόνο όταν συμβεί κάποιο αιφνίδιο περιστατικό, αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις και όταν συμβεί αυτό, δεν θα διαρκέσει για πολύ. Οι άνθρωποι που ανήκουν στο ζώδιο αυτό είναι βασικά ευπαρουσίαστοι, σοβαροί, πρόθυμοι και φιλήσυχοι. Κινούνται από την τάση να προσαρμοστούν αυτοί στο περιβάλλον και δεν επιμένουν στο αντίθετο, δηλαδή να αλλάξουν τις συνθήκες γύρω τους. Αυτό φαίνεται ότι τελικά, τους βγαίνει σε καλό, γιατί με αυτόν τον τρόπο, πετυχαίνουν το σκοπό τους καλύτερα, απ' ότι οι άλλοι.

Στο δρόμο τους δεν χρησιμοποιούν μπουλντόζες για να γκρεμίσουν τα εμπόδια, αλλά προσπαθούν να προχωρούν μέσα από αυτά. Ο Ζυγός είναι το σημείο της επικοινωνίας και τα άτομα αυτά επιθυμούν να τα έχουν καλά με όλους όσους είναι γύρω τους. Είναι έτοιμοι να ταυτιστούν με μια κατάσταση, αν αρέσει στους άλλους και αυτό τους κάνει κατάλληλους για συντροφιά: πράγματι, αισθάνονται απόλυτα ικανοποιημένοι, όταν ζουν και εργάζονται με άλλους μαζί, σε αρμονική συνεργασία. Ειρηνιστές από τη φύση τους, υποχωρούν όταν δεχτούν πίεση, προκειμένου να αποφύγουν τη σύγκρουση, εκείνη τη στιγμή. Οι Ζυγοί είναι φοβεροί αντίπαλοι, όχι γιατί διαθέτουν καταστρεπτική δύναμη, αλλά επειδή έχουν μεθοδευμένη στρατηγική. Φέρνουν το θέμα με τόσο ωραίο τρόπο, ο οποίος τελικά, αποδεικνύεται το ισχυρότερο όπλο άμυνας. Υπάρχει ένα άλλο χαρακτηριστικό γνώρισμα των Ζυγών, που θα το δει κάποιος, αν τους παρακολουθήσει προσεκτικά. Όταν οι Ζυγοί έχουν ένα παράπονο από κάποιο πρόσωπο, με το οποίο συνεργάζονται, δεν θα του δείξουν τίποτα, αλλά θα καταφέρουν να θεραπεύσουν αυτό που τους ενοχλεί, με τον πιο έξυπνο τρόπο. Ενώ δηλαδή, τηρούν άμεμπτη συμπεριφορά, μπορούν να απομακρύνουν κάποιον, με τον ίδιο εύκολα τρόπο, που τον πλησιάζουν.
Το μάτι του Ζυγού δεν είναι τόσο αθώο, όσο χαριτωμένο φαίνεται και αυτό πρέπει να το καταλάβουν καλά εκείνοι που τους θεωρούν αβλαβείς, άκακους και ολοκληρωτικά παθητικούς δέκτες σε κάθε προσπάθεια να τους θέσουν υπό τον έλεγχο τους.

Το σύμβολο του Ζυγού υπενθυμίζει ότι ένας ήρεμος, σκεπτόμενος εγκέφαλος λειτουργεί πίσω από την ήπια έκφραση και τους αφοπλιστικούς τρόπους των Ζυγών. Είναι ιδιαίτερα εξειδικευμένοι στο να κάνουν συγκρίσεις για να αξιολογούν σωστά τα πράγματα. Αυτό είναι αποτέλεσμα ιδιαίτερης διανοητικής ικανότητας: οι Ζυγοί μπορούν να διακρίνουν τα πράγματα και από την πλευρά άλλων ανθρώπων, γιατί παρατηρούν ένα πράγμα από όλες του τις πλευρές. «Αν εγώ ήμουν στη θέση σου, θα αισθανόμουνα το ίδιο», συνηθίζει να λέει ένας Ζυγός, όταν βλέπει ότι ο συνομιλητής του άρχισε να αμφιβάλλει, ή βλέπει ότι θέλει την επιβεβαίωση του για τις απόψεις του. Όταν ο Ζυγός αναγκαστεί να κριτικάρει ή να κατακρίνει τη συμπεριφορά άλλων, χειρίζεται έτσι το θέμα ώστε να μη δημιουργήσει μνησικακία από τη μεριά τους είναι ικανοί να «χρυσωθούν» το χάπι, καλύπτοντας την κριτική τους με ευγενικό τρόπο. Η διπλωματία είναι μία ιδιότητα συνδεδεμένη με τη φύση του Ζυγού.
Οι Ζυγοί πιστεύουν ότι για όλα τα πράγματα υπάρχει χρυσή τομή και στοχεύουν στη μέση οδό, αποφεύγοντας τις παγίδες που οδηγούν σε επικίνδυνες αντιθέσεις.

Είναι ιδεαλιστές στη συμπεριφορά τους, όμως ποτέ δεν κλείνουν τα μάτια τους μπροστά στην πραγματικότητα της ζωής, όταν ο κοινός νους συνιστά την τήρηση πρακτικής συμπεριφοράς. Οι Ζυγοί δεν είναι φιλόδοξοι, υπερβολικά ενθουσιώδεις, πολύ αισιόδοξοι ή υπερβολικά απαισιόδοξοι. Αν και τους ευχαριστεί ο ερωτισμός, δεν παρασύρονται από τις απολαύσεις, αν κρίνουν ότι αυτό περιορίζει άλλες τους επιθυμίες. Είναι αλήθεια ότι έχουν ορισμένες φιλοδοξίες, αλλά ταυτόχρονα, συναισθάνονται και τους περιορισμούς τους.
Αυτή η μετριοπαθής στάση τους. φαίνεται εύκολα στις σχέσεις τους με τους άλλους ανθρώπους. Η Αφροδίτη είναι ο πλανήτης της αγάπης και η ζωή θα ήταν χωρίς νόημα για τους Ζυγούς, αν δεν είχαν ικανοποιητικές διεξόδους αυτής της φιλόστοργης και ρομαντικής κλίσης τους.

Η ευτυχία για τους Ζυγούς έχει μεγαλύτερη αξία από την υγεία και τη φήμη και για να εξασφαλίσουν την ευτυχία τους στις προσωπικές τους σχέσεις, προσαρμόζουν τον εαυτό τους στις ανάγκες των φίλων τους και των αγαπημένων τους προσώπων. Δεν προσπαθούν να μονοπωλήσουν τον χρόνο ή την προσοχή των φίλων τους. των συγγενών ή των συντρόφων τους. Παράλληλα, δεν μπορούν να συγκεντρώσουν την προσοχή τους ή την αγάπη τους σε ένα μόνο πρόσωπο. Γι' αυτό, όποιος γίνεται κτητικός απέναντι τους. γρήγορα, με τον τρόπο τους, τον απομακρύνουν από τη ζωή τους.
Σας δόθηκε μια πλήρη εικόνα της συμπεριφοράς των Ζυγών. Να θυμάστε ότι έχουν μια ζυγαριά σαν σύμβολο του ζωδίου τους και ότι δεν είναι ποτέ διατεθειμένοι να πάρουν λιγότερα από όσα έχουν δώσει.

Θα διασκεδάσετε αρκετά αν παρακολουθήσετε τους Ζυγούς να κάνουν παζάρι, πριν αγοράσουν κάτι: ο Ζυγός θα επιμείνει πολύ μέχρι να επιτύχει το σκοπό του, που είναι να κάμψει την αντίσταση του πωλητή και να του δώσει το αντικείμενο στην τιμή που επιθυμεί. Οι Ζυγοί, σαν άνθρωποι είναι μάλλον εύκολοι παρά σκληροί, αλλά ποτέ δεν είναι από αυτούς που τους μεταχειρίζονται με μεγάλη ευχέρεια «σήκω-κάτσε». Αυτό συμβαίνει διότι είναι τελείως αντίθετοι απ' ότι δείχνουν, ότι δηλαδή, είναι πολύ πρόθυμοι να κάνουν υποχωρήσεις και να δεχτούν κάθε συμβιβασμό. Κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν ότι θα βγουν πολύ κερδισμένοι από τη συναλλαγή τους με τους Ζυγούς. Πρόσεξε όταν παίρνεις δώρα από Ζυγούς και μην αισθάνεσαι πολύ υποχρεωμένος όταν τους βλέπεις να κάνουν θυσίες για σένα: να είσαι βέβαιος ότι αργά ή γρήγορα θα σε βάλουν να τα ανταποδώσεις.

Οι Ζυγοί έχουν ανεπτυγμένη σε μεγάλο βαθμό την αίσθηση της καλαισθησίας και είναι ενήμεροι στα κάθε είδους θέματα καλλωπισμού. Πολύ συχνά, οι Ζυγοί έχουν ταλέντο για το θέατρο και τον κινηματογράφο, Καλλιτέχνες και σχεδιαστές προέρχονται κυρίως από το ζώδιο του Ζυγού λίγοι είναι τόσο ταλαντούχοι, όσο αυτοί. Η εκλεπτυσμένη απλότητα Είναι το βασικό χαρακτηριστικό σε ό,τι δημιουργούν και αποτελεί η απλότητα αυτή, το χαρακτηριστικό γνώρισμα του γούστου. των τρόπων και των συνηθειών τους. Αφού η Αφροδίτη κυβερνά το ζώδιο του Ζυγού, δεν δημιουργεί καθόλου έκπληξη το γεγονός, ότι και τα δύο φύλα είναι μεταξύ των πιο ελκυστικών ανθρώπων όλων των ζωδιακών τύπων. Η γυναίκα Ζυγός μπορεί να μην έχει τέλειες αναλογίες στο σώμα, αλλά είναι κοντά στις ιδανικές διαστάσεις, τουλάχιστον σε νεαρή ηλικία, στη μέση ηλικία θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα, για να μην πάρει πολύ βάρος. Η συμμετρία είναι ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των Ζυγών, από τη φύση τους: διαθέτουν μια καλά ισορροπημένη εμφάνιση στο πρόσωπο, στο σώμα και στο γενικό σύνολο. Έχουν στρογγυλό κεφάλι με αρκετά μαλλιά και ωοειδές πρόσωπο, έχουν ελαφρά λακκάκια στα μάγουλα και γενικά, είναι λεπτοί και ωραίοι. Τα μάτια τους είναι εκφραστικά και συνήθως, φαίνονται μεγαλύτερα απ' ότι είναι. Η μύτη τους Είναι αρμονική, το στόμα τους έχει ωραίο σχήμα, έχουν μικρά αυτιά και μικρά δόντια (συνήθως πολύ άσπρα), ο λαιμός τους είναι λεπτός και ευλύγιστος. Τα χέρια τους είναι ωραία, τα πόδια τους είναι μακριά σε σύγκριση με το σώμα τους, τα μαλλιά και το δέρμα τους έχουν πολύ ωραία υφή. Τα μόνα ελαττώματα βρίσκονται στους αστραγάλους και τα πόδια: οι πρώτοι είναι χοντροί και τα δεύτερα είναι κοντά και χοντρά.

Οι άνδρες και οι γυναίκες, που έχουν γεννηθεί στο ζώδιο του Ζυγού, έχουν εξαίρετο γούστο στο ντύσιμο τους και στην επίπλωση του σπιτιού τους (αν και διαθέτουν τον περισσότερο χρόνο τους σε άλλες δραστηριότητες και για τον εξοπλισμό του σπιτιού τους δεν κάνουν υπερβολές). Είναι κοινωνικοί και, παρότι φυσιολάτρες, προτιμούν να περνούν τον περισσότερο χρόνο τους στην πόλη. όπου υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία διασκεδάσεων, παρά στην εξοχή. Βέβαια, δεν θα τους δείτε να κυνηγούν ή να συμμετέχουν σε εκδρομές κυνηγών, γιατί το κυνήγι το θεωρούν άγριο και σκληρό άθλημα και αποστρέφονται ιδιαίτερα τη βία. Οι Ζυγοί έχουν και ελαττώματα – έχουν το ιδίωμα να μη προβάλλουν μεγάλη αντίσταση σε αυτούς που τους φλερτάρουν και μάλλον τηρούν, γενικά, μία άστατη στάση (βασικά, οι Ζυγοί, πάντα, αναζητούν τον ιδανικό σύντροφο γι' αυτό δεν πρέπει να τους κατηγορούμε, όταν βλέπουμε να δοκιμάζουν τον ένα ερωτικό σύντροφο μετά τον άλλον). Επίσης, οι Ζυγοί μπορεί να είναι φίλοι, αλλά μόνο για τις καλές εποχές. Μην περιμένετε να δείτε πολλούς από αυτούς στο πλευρό σας, όταν οι υποθέσεις σας δεν πηγαίνουν καλά και όταν οι άλλοι άνθρωποι έχουν στραφεί εναντίον σας. Τότε, θα βλέπετε σπάνια τους Ζυγούς, γιατί δε θέλουν να διακινδυνεύσουν τη δημοτικότητα τους, ούτε την ηρεμία τους, από ενέργειες εκείνων που θα αντιδράσουν, αν τους δουν να σας βοηθούν. Το σοβαρότερο ελάττωμα των Ζυγών, είναι η αναποφασιστικότητα, σε περιπτώσεις που καλούνται να πάρουν θέση σε ένα σοβαρό θέμα. Αυτή η αναποφασιστικότητα είναι φυσικό χαρακτηριστικό των Ζυγών, που με μεγάλη προσοχή ζυγίζουν τα υπέρ και τα κατά, για να βρουν τι συμφέρει, προκειμένου να πάρουν απόφαση σε μια μέση λύση. Αυτό δημιουργεί πλήξη, γιατί οι Ζυγοί από τη φύση τους, χάνουν το ενδιαφέρον τους, όταν ένα πράγμα είναι πολύ γνωστό ή υπερβολικά συνηθισμένο μια και επιθυμούν την ποικιλία στη ζωή τους. Ένα άλλο ελάττωμα τους είναι η τάση που έχουν να είναι πολύ εξαρτημένοι από άλλους, γιατί οι ίδιοι δεν είναι προικισμένοι με αυτοπεποίθηση. Όμως, τα τελευταία χρόνια και για μια δεκαετία περίπου, οι Ζυγοί έδειξαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ανεξαρτησία. Αυτό συνέβηκε γιατί, μέσα στην περιοχή που εξουσιάζει ο Ζυγός, κινήθηκαν ο Ουρανός, από το 1969 μέχρι το 1974 και ο Πλούτωνας, από το 1974 μέχρι το 1983. Έτσι. μετά την περίοδο αυτή, οι Ζυγοί ξαναγύρισαν στη γνωστή τους κατάσταση να είναι κάτω από την επιρροή άλλων.

Όσο καιρό εφαρμόζουν πιστά την πολιτική τους να αναθέτουν σε άλλους τις ευθύνες για τις υποθέσεις τους. η υγεία τους είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Όπως και τα άλλα ζώδια, έτσι και οι Ζυγοί, παρουσιάζουν κάποια ευπάθεια σε ορισμένες περιοχές ή όργανα του σώματος τους. Ο Ζυγός εξουσιάζει την οσφυϊκή χώρα του σώματος και κάθε είδος νευρικής ή ψυχολογικής έντασης έχει επίδραση στα νεφρά φυσικά, οι Ζυγοί υποφέρουν από πονοκεφάλους και κυρίως ημικρανίες. Είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στο περιβάλλον τους – η υγεία τους δεν θα είναι καλή αν υποχρεωθούν να ζήσουν σε καταπιεστικό περιβάλλον ή σε χώρο που έχει πολύ θόρυβο. Πρέπει επίσης να προστεθεί, ότι οι Ζυγοί αισθάνονται αποστροφή όταν επιδίδονται σε επαγγέλματα βαρετά ή σε αυτά που απαιτούν ιδιαίτερα προσόντα. Προτιμούν τα γραφεία από τα εργοστάσια, τις ελαφρότερες δουλειές και όχι αυτές, που απαιτούν σκληρή χειρωνακτική εργασία, καθώς και τα ευχάριστα, διασκεδαστικά επαγγέλματα, αντί για τα μονότονα και πληκτικά.

Προηγούμενη σελίδα - Κεντρική σελίδα