ΛΕΩΝ

23 Ιουλίου – 22 Αυγούστου
Θετικό ζώδιο.
Ζώδιο της φωτιάς.
Κυρίαρχος πλανήτης: Ήλιος.
Αντιπροσωπεύει τη δύναμη, την έπαρση, τη δημιουργία, την περηφάνια. Αγαπά τις τέχνες και του αρέσει να ηγείται. Ο μύθος θέλει να είναι ο Λέων της Νεμέας, που έδωσε τ' όνομα τον σ' αυτό το ζώδιο.

Οι άνθρωποι, που στις φλέβες τους κυκλοφορεί αριστοκρατικό ή βασιλικό αίμα, σε μεγάλο ποσοστό, έχουν ωροσκόπιο που ανήκει στο Λέοντα. Όλοι οι Λέοντες έχουν έμφυτη πεποίθηση ότι ξεχωρίζουν και ότι μπορούν να αισθάνονται ανώτεροι από μας, ακόμα και από αυτούς που δεν συνηθίζουν να υποχωρούν σε όσους συμπεριφέρονται με επιδεικτικό τρόπο υπεροχής. Αυτή η «βασιλική» συμπεριφορά τους, τους κάνει πολύ δυνατούς σε όλες τις καταστάσεις. Επίσης, η φυσική τους ικανότητα να ελέγχουν τις καταστάσεις και η υπεροχή τους σε ότι οργανώνουν, φυσιολογικά προκαλεί και επιτυγχάνει το σεβασμό από μερικούς άλλους τύπους ζωδίων, όπως ο Σκορπιός. Ο Αιγόκερος κι ο Υδροχόος προβάλλουν χαρακτηριστική αντίσταση σε όλες τις προσπάθειες του Λέοντα να επιβληθεί σ' αυτούς. Με την ευκαιρία, αναφέρεται ότι αυτοί οι τρεις τύποι έχουν την ίδια δύναμη χαρακτήρα. Ο Λέων αγνοεί την συμπεριφορά τους, αλλά αυτό δεν αλλάζει τα πράγματα. Παρά το ότι, μπορεί, να υπάρχουν ισχυρά «αυτοκρατορικά» μειονεκτήματα στο χαρακτήρα του Λέοντα, αυτά αντισταθμίζονται από το γενναίο πνεύμα του, - τη ζεστή καρδιά του και την ανιδιοτελή φύση του. Ο Λέων αγαπάει τη δύναμη και μάχεται με την ενστικτώδη θέληση του να τη χειριστεί αυτός για το καλό όλων. Πολλές από τις συνήθειες του Λέοντα μοιάζουν με τις συνήθειες της γάτας. Έχει πάρει την ενστικτώδη συνήθεια της να γέρνει νωχελικά το κεφάλι του πάνω σε μια αναπαυτική πολυθρόνα, αφού πρώτα της κάνει τεστ «αναπαυτικότητας», για να σιγουρευτεί ότι είναι μαλακιά και άνετη.

Οι Λέοντες είναι ευκίνητοι και έχουν ελαφρύ βάδισμα, όπως οι γάτες. Επίσης, συναγωνίζονται τις γάτες στις νυχτερινές τους συνήθειες και όπως αυτές, μετά τη δύση του ήλιου θέλουν να πηγαίνουν περίπατο μόνοι τους, ακόμα και μετά από μια κουραστική μέρα. Συχνάζουν στα πιο ωραία μέρη, άσχετα αν είναι ακριβά, γιατί θέλουν τα καλύτερα ποτά και φαγητά και δεν κάνουν περιορισμούς στη διασκέδαση τους. Αν και είναι σε θέση να καταβάλλουν τιτάνιες προσπάθειες, όταν το επιβάλλουν οι περιστάσεις, συνήθως είναι νωχελικοί όπως οι γάτες. Αγαπάνε την οικογενειακή θαλπωρή, γι' αυτό γυρίζουν γρήγορα στο σπίτι τους. Αγαπάνε επίσης υπερβολικά την καθαριότητα και δε θα θυσιάσουν ποτέ την καθαριότητα χάριν της ομορφιάς. Έτσι, ένας Λέοντας δε θα αφήσει άλουστα τα μαλλιά του για να είναι ωραίος, ούτε θα αφήσει μακριά νύχια, που δεν θα τα αισθάνεται να είναι απόλυτα καθαρά. Οι Λέοντες δεν αγαπούν τα κουραστικά παιχνίδια, ούτε συνηθίζουν να εφαρμόζουν αυστηρά τους κανόνες του διαιτολογίου. Αντίθετα, τρώνε όλα τα νόστιμα φαγητά, που τους λένε οι διαιτολόγοι να αποφεύγουν. Έτσι, αυξάνουν το βάρος τους και αποθηκεύουν λίπος στο σώμα τους. Αυτό κάνει να μην έχει η εμφάνιση τους ορισμένες φορές μεγάλη χάρη. Πολύ συχνά, αποφασίζουν να μην φάνε πολύ, αλλά η δίαιτα κρατάει μια ή δύο μέρες, και μετά πάλι υποκύπτουν στη φυσική τους αδυναμία. Συνήθως, τρώνε σε ακανόνιστες ώρες, αλλά απ' ότι φαίνεται, δεν υπάρχει τρόπος να τους περιορίσεις την όρεξη. Πίνουν καλό κρασί και άλλα οινοπνευματώδη ποτά, χωρίς να φοβούνται μήπως πάθει βλάβη το συκώτι τους.

Οι Λέοντες πιστεύουν ότι το νερό είναι για να πλενόμαστε και όχι για να το πίνουμε και γενικά, υποτιμούν την πολύ μεγάλη αξία του, στη σωστή διατροφή και υγεία. Όταν βρίσκονται στο σπίτι κλείνουν στεγανά όλα τα παράθυρα και όταν παραμένουν πολλές ώρες μέσα στη ζεστασιά του σπιτιού, σε πολύ υψηλή θερμοκρασία, βγαίνουν έξω, στον πιο άγριο χειμωνιάτικο καιρό, χωρίς να πάθουν τίποτα από το κρύο. Ενεργούν έτσι από ένστικτο και όχι με τη θέληση τους. Εύκολα Θα δεχτούν ένα μικρό ταξίδι το χειμώνα, αλλά μόνο μέσα σε ένα ζεστό αυτοκίνητο. Δύο άλλες αξιοσημείωτες συνήθειες του Λέοντα είναι οι ακόλουθες: Έχει πολύ χαριτωμένους τρόπους στο φαγητό του, ακριβώς όπως η γάτα, αλλά πάλι αγριεύει απότομα όταν τον ενοχλήσει κάποιος την ώρα του φαγητού, όπως μια γάτα δείχνει τα νύχια της. Η γυναίκα Λέων είναι τρυφερή αλλά μερικές φορές, συμπεριφέρεται σαν αγριεμένη γάτα, όταν κυρίως αναφέρεται σε ενέργειες άλλων γυναικών, που την είχαν πειράξει. Όταν θέλει να ζητήσετε κάτι, η φωνή της γίνεται σαν το πιο τρυφερό και συγκινητικό νιαούρισμα επίσης, η φωνή της παίρνει ένα χαϊδευτικό τόνο, όταν θέλει να καλέσει κάποιον κοντά της ή να τον κάνει να την αγαπήσει.

Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της προσωπικότητας του λιονταριού, είναι αποτυπωμένα και με άλλους τρόπους ακόμη και στην εμφάνιση του υπάρχει η υπογραφή του. Τα μαλλιά του Λέοντα φυτρώνουν κυρίως πίσω από την κορυφή, ακριβώς όπως η χαίτη του λιονταριού, και η δυνατή οδοντοστοιχία του μεταξύ της μύτης του και των επάνω χειλιών του τα επάνω χείλη του σκεπάζουν λίγο τα κάτω, όπως της γάτας.

Του Λέοντα πάντα του αρέσει η επιδοκιμασία και γίνεται αμέσως ήρεμος, όπως μια γάτα, όταν της δίνεις το γάλα της – σε καμία περίπτωση δεν θα αρνηθεί μια φιλοφρόνηση. Αν θελήσεις να κάνεις καλή εντύπωση σε ένα Λέοντα, πρόσφερέ του μια αναπαυτική θέση και πρόσεξε τον πόσο την απολαμβάνει. Μετά, δείξε εμπιστοσύνη σ' αυτόν και, όσο εξαρτάται το πρόβλημα σου από αυτόν θα κάνει τα πάντα για να το λύσει.

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο Λέων δεν είναι ιδιαίτερα δίκαιος στις συναλλαγές του με τους άλλους ανθρώπους. Πιστεύει ότι αν εσύ τον μεταχειριστείς δίκαια και κάθε άλλος θα σκεφτεί με τον ίδιο τρόπο γι' αυτό το λόγο, ορισμένες φορές αντιμετωπίζουν στις συναλλαγές τους απογοητεύσεις, μια και δεν είναι όλοι οι άνθρωποι δίκαιοι.

Οι Λέοντες δεν μπορούν να ασχοληθούν σοβαρά με τις σκέψεις και τα προβλήματα των άλλων, γιατί είναι εγωιστικοί τύποι. Ο εγωισμός τους απομακρύνει από τους άλλους ανθρώπους, τους απομονώνει και τελικά ορισμένες φορές, πέφτουν θύματα στις σχέσεις τους. Όπως θα έχετε διαπιστώσει μέχρι τώρα, η ατολμία και η έλλειψη αυτοπεποίθησης δεν είναι μέσα στα χαρακτηριστικά του Λέοντα. Κανένας ή καμία Λέων, δεν φανερώνει εύκολα τις αδυναμίες του, κυρίως τις σωματικές. Αυτοί ακριβώς είναι εκείνοι που δεν μπορούν να δεχτούν κριτική. Έτσι, είναι πολύ ανήσυχοι όταν αναγκάζονται να σας ζητήσουν τη φιλική σας γνώμη γύρω από τη συμπεριφορά ή το ταλέντο τους. Ακόμα και όταν υπάρχει καλός σκοπός στην γνώμη ή την πρόταση σας ο δέκτης Λέων θα θεωρήσει μια αντίθετη γνώμη σαν προσωπική άρνηση.

Οι Λέοντες ακτινοβολούν ζωτικότητα σε οτιδήποτε γύρω τους, όπως ο ήλιος που τους κυβερνά και στέλνει τις ακτίνες του, που ζωογονούν τη γη. Αυτοί εμπνέουν τους άλλους ανθρώπους να καταβάλλουν τις μεγαλύτερες προσπάθειες τους για να πετύχουν σ' αυτό που επιχειρούν. Όποιος εργάζεται κάτω από την καθοδήγηση τους είναι αφοσιωμένος και απόλυτα πιστός, γιατί πιστεύει πως ό,τι λένε και ότι κάνουν είναι δίκαιο. Η αφοσίωση είναι η αρετή του Λέοντα και είναι τόσο τέλεια που μένει ακλόνητη, την ώρα της κρίσης. Ο φίλος Λέων, θα μείνει σταθερά δίπλα σας, όταν βρεθείτε σε δύσκολη θέση. Η προδοσία είναι ένα πράγμα που δεν ξεχνά και δεν συγχωρεί ποτέ. Φυσικά, είναι θρησκευόμενος, αν και δεν είναι πολύ τακτικός στους χώρους λατρείας (εκκλησίες κ.λ.π.). Ο Λέων έχει πολύ βαθιά πίστη στο ότι ο θεός θα θριαμβεύσει τελικά, στον αγώνα κατά των δυνάμεων του σκότους, ότι υπάρχει η δύναμη του παντού και ότι στη γη, τελικά, θα επικρατήσει η δικαιοσύνη. Πολύ υψηλές ηθικές αρχές και ιδέες πηγάζουν από το Λέοντα και, γι' αυτό το λόγο, αγαπάει όλους τους ανθρώπους.

Σύμφωνα με τη θέση του Λέοντα, η αγάπη κάνει τον κόσμο να προοδεύει και πρέπει όλοι να δίνουν και να παίρνουν αγάπη, με τον καλύτερο τρόπο, για το καλό τους. Οι Λέοντες είναι συγκινητικά φιλόστοργοι, προστατευτικοί και ρομαντικοί, αλλά μπορεί να είναι πολύ συμφεροντολόγοι επίσης, με την έννοια ότι πιστεύουν πως πρέπει να είναι πρώτοι στην αγάπη των άλλων. Αυτοί, πάντως, δεν είναι τόσο απαιτητικοί από αυτούς που αγαπούν, ώστε να τους ζητούν να θυσιάσουν όλες τις άλλες χαρές για λογαριασμό τους. Πράγματι, οι Λέοντες υποχωρούν στην προκειμένη περίπτωση.

Είναι βέβαια αλήθεια ότι όλοι οι Λέοντες αγαπάνε τη δύναμη, αλλά μπορούν να τη θυσιάσουν για χάρη της αγάπης.
Οι γάμοι των Λεόντων δεν είναι πάντα πετυχημένοι, γιατί οι σύντροφοι τους μερικές φορές αισθάνονται καταπίεση από την έντονη προσωπικότητα τους. Παρά το γεγονός αυτό, τα διαζύγια είναι πολύ λιγότερα μεταξύ των Λεόντων, από αυτά των άλλων ζωδίων – με πιθανή εξαίρεση του Καρκίνου. Οι Λέοντες συμπεριφέρονται καλύτερα σαν γονείς, παρά σαν σύντροφοι, αλλά αν και είναι επιεικείς, σε καθημερινή βάση απαιτούν σεβασμό από τα παιδιά τους και θέλουν να τον έχουν, όταν τα παιδιά τους ζητούν τη γνώμη τους σε θέματα σχετικά με το επάγγελμα και το γάμο τους. Οι Λέοντες δεν είναι πρόθυμοι να παντρευτούν νέοι και οι γυναίκες συνήθως, αποκλείουν πολλές ευκαιρίες, μέχρι να αποφασίσουν να μπουν στα δεσμά του γάμου. Η μέση ηλικία γάμου των Λεόντων είναι μεταξύ είκοσι οκτώ και τριάντα ένα ετών. Πολύ συχνά οι Λέοντες ερωτεύονται πάλι στις αρχές της δεκαετίας των σαράντα τους χρόνων, αλλά, ακόμα και όταν συμβαίνει αυτό, δεν θεωρούν θεμιτό να χωρίσουν τον άνδρα ή τη γυναίκα τους.

Συνήθως οι Λέοντες δεν είναι καθόλου ζηλότυποι. Δεν ζηλεύουν τους συντρόφους τους σε θέματα ερωτικών σχέσεων, γιατί πιστεύουν ότι όπως είναι αυτοί πιστοί, έτσι και οι σύντροφοι τους δεν θα στρέψουν την αγάπη τους σε άλλες κατευθύνσεις. Μετά από όλα αυτά, οι Λέοντες είναι πεισμένοι ότι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από ερωτικούς αντίζηλους και επιπλέον, καυχώνται ότι πολλοί άλλοι θαυμάζουν την εκλογή τους. Οι Λέοντος την αντιζηλία τη θεωρούν κολακεία, θα μπορούσε να γίνει μεγάλη φασαρία αν ένας Λέοντας αισθανόταν ότι άλλοι δεν μπορούν να καταλάβουν τι βρήκε στο πρόσωπο με το οποίο έχει ενώσει για πάντα την ζωή του.

Οι Λέοντες συνήθως κάνουν λίγα παιδιά. Ένα ή δύο είναι ο κανόνας, αυτό όμως, δεν οφείλεται σε εκούσιο οικογενειακό προγραμματισμό. Του Λέοντα του αρέσει να δίνει στους άλλους αναμνηστικά δώρα, αλλά αυτός δεν θέλει να δέχεται εύνοιες. Στους λιγότερο καλλιεργημένους, η υπερηφάνεια τους εμποδίζει να δεχθούν βοήθεια από κάποιον, που θέλει να τους βοηθήσει σε ένα πρόβλημα τους. Υπάρχουν και μερικά άλλα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Λέοντα, τα οποία είναι άσχημα. Μερικοί Λέοντες μπορεί να γίνουν τυραννικοί, αν έρθουν σε αντίθεση με κάποιον που έχουν υπό τον έλεγχο τους, η συγνώμη τους εκδηλώνεται με αχαριστία, προς εκείνους που κάνουν κάποιο λάθος, προσπαθώντας παρ' όλα αυτά, να κάνουν σωστά το καθήκον τους. Ο αλληλοσεβασμός μπορεί να εκφυλισθεί από την τυφλή τους έπαρση.
Οι Λέοντες μπορεί να γίνουν πολύ δεκτικοί. Είναι οι τύποι που μπορεί να κολακεύουν τους άλλους σε υπερβολικό βαθμό και, σε ορισμένες περιπτώσεις, γελοιοποιούνται. Η υπερβολή τους μπορεί μερικές φόρες να καταλήξει προσβλητική για τους γύρω τους.

Οι Λέοντες ακμάζουν σε όλα τα είδη εμπορίου ή επαγγελμάτων που έχουν σχέση με τα είδη καλλωπισμού. Ο κόσμος της τέχνης τους συναρπάζει και έτσι ασκούν τα σχετικά επαγγέλματα με επιτυχία. Πολλοί Λέοντες γίνονται καλλιτέχνες, παραγωγοί προγραμμάτων κινηματογράφου ή τηλεοράσεως, άλλοι διευθύνουν ορχήστρες ή γράφουν μουσική. Οι χρυσοχόοι είναι, συνήθως, Λέοντες, ο χρυσός είναι το σύμβολο τους. Επίσης, πολλοί γίνονται ενεχυροδανειστές. Λέοντες θα βρούμε στην ιατρική, σε κορυφαίες θέσεις στα υπουργεία, το διπλωματικό σώμα και την εκκλησία.

Η επιτυχία έρχεται αρκετά εύκολα και αρκετά νωρίς, στους γεννημένους στο Λέοντα. Σ' αυτούς, ταιριάζουν πολύ τα ελεύθερα επαγγέλματα. Αλλά, όσοι αποφασίζουν να εργαστούν στην υπηρεσία κάποιου άλλου, δεν είναι ποτέ ευχαριστημένοι, όσο ψηλά και αν φτάσουν στην κλίμακα του προσωπικού της επιχείρησης. Αν ένας Λέοντας συμμετέχει σε μια επήρεια, σε κάθε συνέλευση θα υπάρχει σύγκρουση, έκτος αν οι άλλοι είναι διατεθειμένοι να του επιτρέψουν να έχει τον πρωταρχικό ρόλο. Οικονομικά, οι Λέοντες πολύ σπάνια τα καταφέρνουν να ζουν μέσα στα πλαίσια των εισοδημάτων τους. Είναι απρόσεκτοι και νωχελικοί, αλλά πολύ τίμιοι σε όλες τις οικονομικές τους συναλλαγές. Ποτέ ο Λέων δεν φυλάει αποδείξεις για ό,τι έχει πληρώσει και όταν του έρχονται οι λογαριασμοί τρώει πολύ χρόνο να τις συγκεντρώσει από τα διάφορα σημεία που τις έβαζε τυχαία. Πολύ λίγες φορές θα είναι γεμάτο λεφτά το συρτάρι του Λέοντα – και αυτό δεν διαρκεί πολύ χρόνο. Τα χρήματα που συγκεντρώνει πολύ γρήγορα τα ξοδεύει επιδεικτικά σε ό,τι τον ευχαριστεί και τον διασκεδάζει. Οι Λέοντες (τυπικά) έχουν μεγάλο στρογγυλό κεφάλι με πολλά μαλλιά, αρχικά πολύ άφθονα, αλλά στους άνδρες αδυνατίζουν γρήγορα, από την αρχή της μέσης ηλικίας. Το δέρμα τους είναι μαλακό και καθαρό και γι' αυτό δεν πρέπει να μένουν πολύ εκτεθειμένοι στις ακτίνες του ήλιου. Η έκφραση τους παίρνει μια πιο ανθηρή όψη στη περίοδο της μέσης ηλικίας τους παρότι το δέρμα τους διατηρεί την αρχική του υφή. Τα μάτια τους εξέχουν προς τα έξω και οι Λέοντες θα σε κοιτάξουν στα ίσια, με αγαθότητα μάλλον παρά με αγριάδα. Οι Λέοντες περπατούν με τα κεφάλια τους ψηλά και τους ωμούς τους κρατημένους ελαφρά προς τα πίσω, σε τρόπο που αν τους βλέπεις από πλάγια (προφίλ) το κορμί τους να γέρνει, φαινομενικά, ελαφρά προς την μέση. Το πάνω μέρος του σώματος και η κοιλιά τους είναι δυνατότερα και ογκωδέστερα από τα κάτω άκρα και τα ισχία. Στη μέση ηλικία οι Λέοντες κάνουν λίγο στομάχι, πράγμα το οποίο δεν φαίνεται πολύ, με τον τρόπο που στέκονται.

Είναι επιμελείς στο ντύσιμο τους. και τα δύο φύλα. Όπως είπαμε και σε προηγούμενη παράγραφο, με το ντύσιμο τους ίσως το παρακάνουν. Ο Λέοντας επιδεικνύει μεγάλη αγάπη για τα στολίδια – τα πιο ακριβά του είδους. Και τα δύο φύλα ευχαριστιούνται να φορούν γούνες. Όταν ένας Λέων είναι ηθοποιός, θα αποκτήσει μια καμπαρτίνα με γούνινη επένδυση αμέσως μόλις πατήσει το πόδι του στη σκηνή. Πριν απ' αυτό ίσως δανειστεί από κάποιο πλούσιο φίλο του κάτι ανάλογο, για να εντυπωσιάσει, τον παραγωγό. Ακριβά γάντια και σακάκια, καλά ραμμένα ποιοτικά υφάσματα, βραδινά φορέματα πρωτότυπα συνδυασμένα, τα οποία τελικά, παρουσιάζουν το Λέοντα με ένα τέλειο ντύσιμο.

Οι Λέοντες είναι ρωμαλέοι, το νευρικό τους σύστημα είναι ισορροπημένο και σπάνια υποφέρουν από νευρώσεις. Ο ήλιος κυβερνά την καρδιά και ο Λέοντας πρέπει να είναι προσεκτικός και να μην καταπονεί αυτό το τόσο ζωτικής σημασίας όργανο του σώματος. Η πίεση του αίματος είναι ένα άλλο πράγμα που πρέπει να προσέξει στη μετέπειτα ζωή του, όπως επίσης να προσέξει την αρτηριοσκλήρυνση. Η διάρκεια ζωής τους είναι μεγαλύτερη στους παντρεμένους από όσο στους ανύπαντρους.

Προηγούμενη σελίδα - Κεντρική σελίδα