ΚΡΙΟΣ

21 Μαρτίου - 20 Απριλίου
Θετικό ζώδιο.
Ζώδιο της φωτιάς.
Κυρίαρχος πλανήτης: Άρης.

Αντιπροσωπεύει το θάρρος, την πρωτοτυπία, τη δράση, τον εγωισμό, το δυναμισμό και το πάθος. Αγαπά την ελευθερία και την κατάκτηση.
Στον Κριό αντιστοιχεί ο μύθος του Φρίξου και της Έλλης.

Αυτό που χαρακτηρίζει τους Κριούς, είναι το δυναμικό τους στυλ. Όσοι ανήκουν στο ζώδιο αυτό ξεχειλίζουν από ζωτικότητα. Η ζωή για τους Κριούς, είναι μια καταπληκτική περιπέτεια: λατρεύουν την πρωτοτυπία και φροντίζουν πάντα, να έχουν πολλή. Διψούν για νέες εμπειρίες, είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση και έτσι η ζωή τους είναι πάντοτε γεμάτη από ενδιαφέρον. Ενώ οι άλλοι περιμένουν να τους παρουσιαστούν οι ευκαιρίες, ο Κριός πιστεύει ότι όλα εξαρτώνται απ' αυτόν: η πρωτοβουλία και το επιχειρηματικό πνεύμα είναι δύο από τα κύρια χαρακτηριστικά του. Δεν είναι περίεργο που ο ρωμαλέος Κριός είναι τόσο ορμητικός και ασυγκράτητος στη συμπεριφορά του. Η ενεργητικότητα, είναι γι' αυτόν η ίδια του η ζωή. Πάντα ενθουσιάζεται για ό,τι ή όποιον τον απασχολεί και δείχνει να ξεχνάει όλα τα υπόλοιπα: η ειλικρίνεια είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό της φύσης του Κριού.
Ενεργητικότητα, αυτοπεποίθηση και φιλοδοξία είναι τα δυνατά του σημεία που τον φέρνουν πάντα μπροστά στο κυνήγι της επιτυχίας, θαρραλέος έως παράτολμος, ο Κριός Είναι πάντα έτοιμος να ρισκάρει για να πετύχει το σκοπό του: σε καιρό πολέμου, τα περισσότερα μετάλλια ανδρείας θα τα πάρουν Κριοί. Πρωτοπόρος στις εξερευνήσεις, θα πάει. όπου κάνεις μέχρι τώρα δεν τολμούσε: είναι κρίμα, που τώρα πια δεν υπάρχουν στον πλανήτη μας ανεξερεύνητες περιοχές να ανακαλύψουν οι πρωτοπόροι του ζωδιακού κύκλου, οι Κριοί.

Σχετικά με την πνευματικότητα των Κριών: έχουν φαντασία και μπορεί να φανούν ιδιαίτερα δημιουργικοί μερικές φορές, αλλά ποτέ δεν ασχολούνται με το βάθος των πραγμάτων. Είναι πολύ ανυπόμονοι για να καθίσουν να συλλογιστούν για οτιδήποτε. Έτσι και σχηματίσουν γνώμη για κάτι, δεν αλλάζουν με τίποτα και θα επιμείνουν σταθερά στη θέση τους: δεν έχουν όμως επιχειρήματα και δεν μπορούν να συμμετάσχουν με επιτυχία σε συζήτηση επιπέδου. Βγάζουν βιαστικά συμπεράσματα, η κρίση τους συχνά δεν είναι σωστή και δεν τους αρέσει να τους το λένε. Είναι γεγονός ότι οι Κριοί βλέπουν τα πράγματα μόνο από τη δική τους άποψη γιατί είναι τόσο απασχολημένοι με τα δικά τους, που δεν τους μένει καιρός για τα υπόλοιπα.

Στους Κριούς δεν υπάρχει υστεροβουλία: μιλάνε ειλικρινά και κάνουν πάντα γνωστά τα κίνητρα τους. Θεωρούν ότι προσβάλλεται η αξιοπρέπεια τους αν χρησιμοποιήσουν πλάγιες μεθόδους για να πετύχουν τους σκοπούς τους. Δυστυχώς όμως, το τακτ δεν είναι κάτι που τους χαρακτηρίζει: είναι τόσο ειλικρινείς που παύουν να είναι ευγενείς. Με την ταχύτητα που τους χαρακτηρίζει, θα πουν πιο πολλά απ' όσα εννοούν – και θα δυσκολευτούν να ζητήσουν συγγνώμη. Από την άλλη μεριά όμως, ένας Κριός δεν κρατάει κακία, ούτε είναι εκδικητικός. Συναισθηματικά είναι πολύ τρυφερός, ερωτεύεται με πάθος και είναι: πάντα πιστός στους ανθρώπους που σέβεται και αγαπά. Δεν είναι όμως καθόλου ανεκτικοί – οι Κριοί είναι αυστηροί με τους άλλους. Πάνω απ' όλα, δεν ανέχονται την αδυναμία: είναι ό,τι τους ενοχλεί περισσότερο. Σέβονται τους ανθρώπους που τολμούν να υψώσουν το ανάστημα τους απέναντι τους και δεν ασχολούνται καθόλου με όσους δειλιάζουν. Υπάρχει στον Κριό μια πολύ ρομαντική πτυχή: ερωτεύεται κεραυνοβόλα και εξιδανικεύει το αντικείμενο των συναισθημάτων του. Είναι ο χαρακτήρας του ανθρώπου που θα αποφασίσει μέσα σε μια στιγμή να παντρευτεί. Αλλά, με βάση τα όσα είπαμε για το χαρακτήρα του Κριού, δεν είναι περίεργο γιατί οι σχέσεις τον ακολουθούν ταραγμένη πορεία. Είναι υπερβολικά κυριαρχικός και κτητικός απέναντι στο στενό του περιβάλλον.

Ο Κριός κινδυνεύει περισσότερο απ' ό,τι τ' άλλα ζώδια να πάθει ατύχημα. Αλλά, τα ατυχήματα που παθαίνει είναι συνήθως αποτέλεσμα αμέλειας, βιασύνης και ενσυνείδητης αδιαφορίας για τα μέτρα προστασίας που θα έπρεπε να είχε πάρει. Του αρέσει να χρησιμοποιεί εργαλεία και παρότι πιάνουν τα χέρια του, καταφέρνει και πάλι να παθαίνει ατυχήματα. Επίσης του αρέσει να χειρίζεται όπλα – δίνει μεγάλη σημασία στην ικανότητα του αυτή. Πάνω απ' όλα, του αρέσουν τα σπορ. ιδιαίτερα τα πιο επικίνδυνα από αυτά. θα συναντήσετε τον Κριό οπουδήποτε υπάρχει ενεργητικό αγώνισμα, και σίγουρα, αργά ή γρήγορα, θα καταφέρει να τραυματιστεί στο κεφάλι ή το πρόσωπο. Προσοχή όμως αν σας ζητήσει να χορέψετε· ο χορός δεν είναι το στοιχείο του και τα πόδια σας ίσως κινδυνέψουν λίγο από τον αδέξιο καβαλιέρο σας.

Οι Κριοί λατρεύουν τα ταξίδια: προτιμούν τα ήρεμα μέρη που προσφέρονται για εξερεύνηση. Τους αρέσει ο καθαρός αέρας και όταν βρίσκονται στο σπίτι τους έχουν ακόμα και εποχές με κρύο, τα παράθυρα ανοιχτά. Ευτυχώς, θα υπάρχει αρκετή ζέστη μέσα στο σπίτι για να καταπολεμήσει τα ρεύματα που δημιουργούνται – μια και ο Κριός λατρεύει τη ζεστασιά τόπο όσο και τον καθαρό αέρα. Είναι ο άνθρωπος που προτιμά να κάθεται στο τζάκι, παρά δίπλα στο καλοριφέρ.
Και γιατί όχι, άλλωστε, ο Κριός ανήκει στα ζώδια της φωτιάς και πάντα θα υπάρχει κάτι να τον τραβάει κοντά στις φλόγες ενός αναμμένου τζακιού.

Προηγούμενη σελίδα - Κεντρική σελίδα