ΚΑΡΚΙΝΟΣ

21 Ιουνίου – 22 Ιουλίου
Αρνητικό ζώδιο.
Ζώδιο του νερού.
Κυρίαρχος πλανήτης: Σελήνη.

Αντιπροσωπεύει την ευαισθησία, το συναίσθημα, τη διαίσθηση, τη στοργή, την επιμονή. Αγαπά την οικογένεια και είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικός.
Στον Καρκίνο, αντιστοιχεί ο μύθος της Ήρας και του Ηρακλή.

Ο Καρκίνος είναι το σημείο του ζωδιακού κύκλου που συνδέεται με το σπίτι και την οικογενειακή ζωή. Η Σελήνη που επιδρά έντονα πάνω του, συνδέεται με τη μητρότητα. Οι οικογενειακοί δεσμοί είναι πολύ σημαντικοί για τους Καρκίνους και είναι βασικό γι' αυτούς να ζουν μέσα σε μια ασφαλή οικογενειακή ατμόσφαιρα. Το κορίτσι Καρκίνος θα είναι ευχαριστημένο, αν μάθει από τη μητέρα της όλα όσα έχουν σχέση με το νοικοκυριό. Το αγόρι Καρκίνος σέβεται τη μητέρα του και δεν θεωρεί υποτιμητικό γι' αυτό το να βοηθήσει λίγο στις δουλειές του σπιτιού. Αν μεγαλώσουν σε ευχάριστη οικογενειακή ατμόσφαιρα, δεν θα βιαστούν να την αφήσουν: ο μόνος λόγος για να φύγουν νωρίς απ' αυτή, είναι μια πολλά υποσχόμενη καριέρα. Αν όμως έχουν περάσει δυσάρεστα παιδικά χρόνια, θα προσπαθήσουν να φτιάξουν το δικό τους σπιτικό όσο πιο γρήγορα γίνεται. Δεν τους απασχολεί η πολυτέλεια – τα ακριβά σπίτια και τα ωραία έπιπλα δεν έχουν σημασία γι' αυτούς. Αλλά, όσο φτωχικό κι αν είναι – στη χειρότερη περίπτωση – το σπίτι τους, υπάρχει κάτι σ' αυτό, που γοητεύει όλους όσους έχουν την τύχη να είναι καλοδεχούμενοι εκεί.

Δυστυχώς, δεν θα είναι πολύ εύκολο να σε καλέσουν σπίτι τους: προτιμούν να διαφυλάξουν το άδυτο τους από τα περίεργα μάτια ξένων. Ακόμα και οι διπλανοί γείτονες καταλαβαίνουν γρήγορα ότι δεν θα μπορούν εύκολα να πηγαίνουν για καφέ στο σπίτι των Καρκίνων. Μην περιμένετε να σας δανείσει εύκολα ένας Καρκίνος: σιχαίνεται να αποχωρίζεται, έστω και για λίγο τα πράγματα που του ανήκουν. Δεχτείτε αμέσως μια πρόσκληση για γεύμα στο σπίτι του, όταν σας καλέσει: θα σημαίνει ότι έχει αποφασίσει να γίνετε ένας πολύ καλός φίλος του. Βέβαια, το τελικό τεστ Θα το περάσετε μέσα στο σπίτι του. Όταν μπείτε σ' αυτό, θα προσέξετε ότι θα βρεθείτε κάτω από την ερευνητική ματιά της οικογένειας – κι αν δεν τα πάτε καλό τότε, η σχέση σας με τον Καρκίνο θα σταματήσει εδώ. Αν όμως «εγκριθείτε», τότε θα είστε έτοιμος να γίνετε κι εσείς ένα μέλος της οικογένειας – γεγονός που, όπως θ' ανακαλύψετε αργότερα, εκτός από υπέρ, Θα έχει και κάποια κατά.

Ένα από τα πιο συμπαθητικά προσόντα των Καρκίνων είναι ο τρόπος που προσέχουν τους ηλικιωμένους συγγενείς, ιδιαίτερα τους γονείς τους. Ότι και να γίνει στη ζωή τους, θα είναι πάντα πρόθυμοι να προσφέρουν στέγη και προστασία στον ηλικιωμένο πατέρα ή μητέρα τους. Οι άνδρες Καρκίνοι νιώθουν τα ίδια προστατευτικά συναισθήματα που έχουν για τη μητέρα τους και για όλες τις γυναίκες της οικογένειας. Ο άνδρας που θα παίζει με την καρδιά μιας γυναίκας, με αδερφό, πατέρα ή θείο Καρκίνο – θα το πληρώσει ακριβά. Η γυναίκα, που θα ερωτευθεί έναν Καρκίνο, θα πρέπει να αποδεχτεί το γεγονός ότι θα είναι πάντα, δεύτερη στην καρδιά του, μετά τη μητέρα του. Αλλά μπορεί να είναι σίγουρη ότι ένας καλός γιος γίνεται πάντα, καλός σύζυγος και πατέρας. Η φύση του Καρκίνου είναι έντονα θρησκευτική – αυτό προέρχεται από την πίστη ότι σημασία στη ζωή δεν έχει η διαρκής προσπάθεια απόκτησης υλικών αγαθών, αλλά η ίδια η ζωή: το παραπάνω είναι από τα χαρακτηριστικά του ζωδίου. Ένας Καρκίνος παίρνει πάντα στα σοβαρά τους όρκους του γάμου και προτιμάει συνήθως την θρησκευτική τελετή από τον πολιτικό γάμο.

Για τους Καρκίνους, ο γάμος δεν ολοκληρώνεται χωρίς τη χαρά των παιδιών. Οι φοβίες, που ίσως αναστέλλουν άλλα ζώδια, σχετικά με την απόκτηση πολλών παιδιών, τους είναι άγνωστες: δεν σταματούν στο ένα ή τα δύο παιδιά, θα κάνουν, με την καρδιά τους, θυσίες για να μορφώσουν τα παιδιά τους και θα τους δείξουν μεγάλη αγάπη και προσοχή - υπάρχει, όμως ο φόβος να γίνουν κτητικοί απέναντι τους. Ο άνδρας Καρκίνος δεν θα χαρεί ιδιαίτερα όταν κάποιος άλλος άνδρας πάρει την κόρη του μέσα από τα χέρια του. Η γυναίκα Καρκίνος είναι σίγουρη ότι καμιά γυναίκα δεν είναι άξια για το γιο της.

Οι Καρκίνοι έχουν έντονο πατριωτικό συναίσθημα και θαυμάζουν έντονα τα σεβαστά δημόσια πρόσωπα ή όσους έχουν πετύχει κατορθώματα που συγκινούν τη ρομαντική πλευρά του εαυτού τους.
Δεν τους αρέσουν οι συγκρίσεις: σιχαίνονται να τους θυμίζεις τις ομοιότητες τους με τον κάβουρα, που υπάρχει σαν σύμβολο του ζωδίου τους. Ο κάβουρας έχει ένα σκληρό κέλυφος, που προστατεύει το μαλακό του σώμα. Παρόμοια, αυτοί που ανήκουν στο ζώδιο του Καρκίνου υιοθετούν φαινομενικά σκληρή συμπεριφορά, για να προστατέψουν τον εαυτό τους από πιθανές δυσάρεστες κατασταθείς. Πάντα καχύποπτοι, κρατούν αμυντική στάση απέναντι στους ξένους, μένουν απόμακροι, αποφεύγοντας τις πολλές σχέσεις μ’ αυτούς. Δεν αποκαλύπτουν εύκολα τα συναισθήματα τους, εκτός κι αν πρόκειται για κάποιον πολύ δικό τους. Όταν ασχοληθούν με το εμπόριο, θα κάνουν σκληρά παζάρια, ακόμα κι όταν είναι οφθαλμοφανές ότι η προσφορά που τους έχει γίνει είναι δίκαιη.

Ο κάβουρας προτιμά ν’ απομακρύνεται, όταν δέχεται επίθεση. Κάτι τέτοιο Θα κάνει κι ένας Καρκίνος, κάτω από παρόμοια περίσταση. Αν στριμωχτεί, θα χρησιμοποιήσει τις δαγκάνες του - και ξέρει να τις χρησιμοποιεί. Προσέξτε να μην προκαλέσετε αισθήματα αντεκδίκηοης σ' έναν Καρκίνο – ξέρει καλά ποιο είναι το ευαίσθητο σας σημείο και εκεί θα χτυπήσει, πληγώνοντας βαθιά τα αισθήματα σας. Ο κάβουρας είναι πολύ επίμονος. Έτσι και αρπάξει κάτι, το κρατά δυνατά, ακόμα και με κίνδυνο να χάσει τις δαγκάνες του. Προσπαθήστε να χωρίσετε ένα Καρκίνο από ένα πράγμα ή έναν άνθρωπο που αγαπά – δεν θα τα καταφέρετε. Το ίδιο ισχύει και για τις παράλογες προκαταλήψεις που ίσως έχουν: κανένα επιχείρημα δεν θα τους πείσει να τις εγκαταλείψουν. Προσοχή διότι, όταν δεν είναι στις καλές του, γίνεται δύστροπος, εκδικητικός και βάναυσος. Η σελήνη, που επηρεάζει άμεσα το ζώδιο αυτό, συνδέεται με την ιδέα της αστάθειας, λόγω των αλλαγών που παρουσιάζει κατά τη διάρκεια του κύκλου της. Αν αμφιβάλλετε γι' αυτό. κρατείστε σ' ένα ημερολόγιο σημειώσεις για την εναλλαγή των διαθέσεων του Καρκίνου σας, σε σχέση με τις διάφορες φάσεις της σελήνης. Αν το συνειδητοποιήσετε αυτό, θα σας κάνει μικρότερη εντύπωση η μεγάλη ένταση των συναισθηματικών τους αντιδράσεων, όταν έχουμε πανσέληνο ή νέα σελήνη.

Γενικά, οι Καρκίνοι είναι ευγενικά άτομα και δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις από τους γύρω τους. Είναι πολύ πρακτικοί και επίμονοι, όταν βάλουν κάτι σαν στόχο παρότι οι μέθοδοι που ακολουθούν, ίσως μας ξενίσουν. Έχουν ανεπτυγμένη φαντασία και έντονη διαίσθηση. Να εμπιστεύεστε τα προαισθήματα ενός Καρκίνου, γιατί εννιά φορές στις δέκα, είναι σωστά. Και, βέβαια, δεν υπάρχει αμφιβολία άτι πάντα είναι σε θέση να διαβάσουν τη σκέψη σας και τις διαθέσεις σας.
Ο Καρκίνος ανήκει στα ζώδια του νερού, και είναι αλήθεια ότι τους αρέσει να είναι κοντά στο νερό ή και μέσα σ' αυτό. Η λάμψη του φεγγαριού έχει έντονη επίδραση πάνω τους: ξυπνάει τον ρομαντικό τους εαυτό. Τους αρέσει η φύση, αγαπούν τα ζώα και χαίρονται την εναλλαγή του σκηνικού στη ζωή τους καθώς και την απόκτηση εμπειρίας – στο βαθμό, βέβαια, που δεν θέτουν σε κίνδυνο τη βασική τους ασφάλεια. Ένας αληθινός Καρκίνος είναι πάντα έτοιμος να κάνει το γύρο του κόσμου, αρκεί να ξέρει ότι σύντομα, θα γυρίσει στο σπίτι του. Ο χρόνος και η απόσταση μπορεί να απομακρύνουν ένα Καρκίνο από τους παλιούς φίλους του – αλλά θα είναι δύσκολο να τον χωρίσει απ' αυτούς. Οι Καρκίνοι μπορεί κατά καιρούς ν' αποκτήσουν καινούρια ενδιαφέροντα, γρήγορα όμως επιστρέφουν στα παλιά. Τα καλύτερα είδη επαγγελματικής απασχόλησης γι' αυτούς, είναι οι δουλειές, που έχουν σχέση με εξοπλισμό σπιτιού, καθώς και τα πάντα που αφορούν τα φαγητά και τα ποτά. Οι Καρκίνοι πιστεύουν ότι το μαγείρεμα είναι τέχνη. Επίσης, τους αρέσει κάθε απασχόληση που έχει σχέση με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Η βιολογία και η ιατρική έχουν κερδίσει πολλούς Καρκίνους. Και τέλος, να είστε, σίγουροι ότι θα συναντήσετε πολλούς Καρκίνους στο ναυτικό και το ναυτιλιακό κόσμο, γενικότερα. Καθώς είναι συντηρητικοί γενικά και προτιμούν να διαλέγουν σίγουρα επαγγέλματα, οι Καρκίνοι γίνονται καλοί δημόσιοι υπάλληλοι. Επίσης, θα τους συναντήσετε συχνά σε δουλειές που έχουν σχέση με κατασκευές σπιτιών και εμπόριο ακινήτων περιουσιών.

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο για τη ζωή του Καρκίνου είναι ότι εξελίσσεται με άλματα, που γίνονται κάθε επτά χρόνια. Έτσι, οι ηλικίες των 21, των 28 και των 49 ετών ταυτίζονται συνήθως με σημαντικές αλλαγές στη ζωή τους, είτε στον προσωπικό είτε στον επαγγελματικό τομέα (ζουν κατά κανόνα πολλά χρόνια).
Τα μέρη του σώματος, που συνδέονται με το ζώδιο αυτό είναι ο θώρακας και – για τις γυναίκες – ο μαστός. Το στομάχι των Καρκίνων είναι επίσης, ιδιαίτερα ευαίσθητο. Τέλος, ευαίσθητοι είναι και οι ενδοκρινείς αδένες. Σωματικά. οι Καρκίνοι είναι αρκετά ανθεκτικοί, αλλά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στις ατμοσφαιρικές αλλαγές. Παρότι οι γεννημένοι στο βόρειο ημισφαίριο γεννήθηκαν καλοκαίρι, δεν τους αρέσει ιδιαίτερα η πολλή ζέστη – προτιμούν την υγρασία. Ο μέσος Καρκίνος δύσκολα θ' αποκτήσει αρτηριακή υπέρταση. Είναι όμως ευαίσθητος, στην επίδραση των φαρμάκων γενικά, και θα πρέπει να παίρνει με προσοχή, ακόμα και τη μικρότερη δόση ηρεμιστικού·. Καλό είναι ακόμα, να προσέχουν την ποσότητα οινοπνεύματος που καταναλώνουν αν και είναι κρίμα, μια κι ένας πραγματικός Καρκίνος ευχαριστιέται, συνήθως, το ποτό. Πρέπει, τέλος, να φροντίσουν να μην παχύνουν: και σ' αυτό θα δυσκολευτούν, μια και τους αρέσει το καλό φαγητό.

Προηγούμενη σελίδα - Κεντρική σελίδα