ΔΙΔΥΜΟΙ

21 Μαΐου - 20 Ιουνίου
Θετικό ζώδιο.
Ζώδιο του αέρα.
Κυρίαρχος πλανήτης: Ερμής.

Αντιπροσωπεύει την επικοινωνία, την προσαρμοστικότητα, την κίνηση, τη διπλωματία και την ευφυΐα. Έχει νεανική εμφάνιση και κλίση στο γράψιμο.
Στους Διδύμους αντιστοιχεί ο μύθος του Δία και της Λήδας.

Ο Ερμής, που περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο πιο γρήγορα απ' ότι οι άλλοι πλανήτες, επιδρά στους Διδύμους, το ζώδιο που έχει να κάνει με την επικοινωνία. Ο τύπος του ανθρώπου, που ανήκει στους Διδύμους είναι κατά κανόνα, εύθυμος, άστατος και πνευματώδης. Αισθάνεται την ανάγκη της συνεχούς εναλλαγής και του αρέσει, πάντα, να κινείται γρήγορα. Το μέσο μεταφοράς, που προτιμούν, είναι όπως ίσως μαντέψατε, το αεροπλάνο. Μήπως δεν ήταν, άλλωστε ο Ερμής αγγελιοφόρος των θεών; (Οι Δίδυμοι είναι ένα ζώδιο του αέρα).

Αθεράπευτα περίεργοι, καταγράφουν όλα όσα συμβαίνουν γύρω τους και είναι πάντα έτοιμοι να βάλουν ένα χεράκι στις δουλειές των άλλων. Ένας Δίδυμος ενοχλείται όταν βρίσκεται έξω από τα πράγματα, καθώς και όταν ανακαλύψει ότι άλλοι άνθρωποι είναι πιο ενήμεροι απ' αυτόν, για ότι συμβαίνει γύρω του. Έχει γρήγορη αντίληψη και αρπάζει γρήγορα ευκαιρίες, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις του σε καθετί καινούριο γι' αυτόν. Διακρίνεται νια την προσαρμοστικότητα και την ευστροφία του – δεν βάζει, όμως, σταθερούς στόχους και δεν συγκεντρώνεται ιδιαίτερα σ' αυτούς. Αυτό το τελευταίο πρέπει να το προσέξει, γιατί, παρότι είναι πανέξυπνος και διαθέτει περισσότερες δημιουργικές δυνατότητες απ' ότι αρκετά άλλα ζώδια, μπορεί οι ικανότητες του να πάνε χαμένες, διαχέοντας τον εαυτό του σε πολλές, διαφορετικές κατευθύνσεις. Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξουν, είναι να μην κολλήσουν στις μικρολεπτομέρειες του θέματος που τους απασχολεί και παρασυρθούν απ' αυτές.

Η αγάπη της επικοινωνίας οδηγεί σε καλλιέργεια της γλώσσας και οι Δίδυμοι, που λατρεύουν το διάβασμα, είναι ικανοί να εκφράζονται ζωντανά και έξυπνα· έχουν επίσης, υπέροχη αίσθηση του χιούμορ. Το χιούμορ και η ευγλωττία τους θα σας ενθουσιάσει, τουλάχιστον αρχικά. Αναπόφευκτα, όμως, έρχεται η ώρα που θα βαρεθείτε να τους ακούτε να μιλάνε συνέχεια. Μην εντυπωσιαστείτε όταν σας μιλούν για κάποιο θέμα με ύφος ειδικού – οι πιθανότητες είναι ότι μάλλον έχουν επιφανειακές γνώσεις γι' αυτό. Οι Δίδυμοι θέλουν να εντυπωσιάζουν και απεχθάνονται να παραδέχονται την άγνοια τους, όταν καλούνται να επιδείξουν τις γνώσεις τους. Σ' αυτό οφείλεται και η τάση που έχουν να παραποιούν τα γεγονότα, ακόμη κι όταν δεν υπάρχει λόγος. Σίγουρα. ένας Δίδυμος δεν θα δυσκολευτεί να πει ψέματα όταν θα χρειαστεί να ξεφύγει από ένα πρόβλημα. Όταν, όμως, χρησιμοποιεί δημιουργικά τη φαντασία του, μπορεί να κάνει θαύματα, σ’ όλους τους τομείς. Έχει έμφυτη ικανότητα να γεννά νέες ιδέες.

Μην προσπαθήσετε να πείσετε ένα Δίδυμο ότι έχει άδικο – η κουβέντα σας θα οδηγήσει μόνο σε σύγχυση, μια και αυτός θα σας παρασύρει επιδέξια, τη στιγμή ακριβώς που θα νομίσετε ότι αποδείξατε πως έχετε δίκιο. Οι Δίδυμοι είναι πολύ γοητευτικοί όταν θέλουν, παρότι συχνά γίνονται υπερβολικοί στα κομπλιμέντα τους και ενθουσιάζονται με το παραμικρό. Μπορούν, όμως να γίνουν και πολύ σαρκαστικοί: είναι η άμυνα τους, όταν πειραχτούν. Κατά κανόνα, παρά την έμφυτη ενεργητικότητα τους. οι Δίδυμοι δεν συνηθίζουν να ασκούν σωματική βία εναντίον όσων προκαλούν το θυμό τους. Δεν θα σηκώσουν το χέρι τους εύκολα, ούτε θα δείξουν επιθετικότητα άμεσα, ούτε θα σπάσουν πάνω στα νεύρα τους, πιάτα, ή άλλα αντικείμενα, θα βρουν όμως έναν τρόπο να ξεσπάσουν, μέσα από μια κουραστική δουλειά την οποία θα κάνουν με επιδεικτικό θόρυβο. Έτσι, βρίσκουν, έμμεσα, τον τρόπο να σας εκφράσουν τα συναισθήματα τους.
Δεν είναι σωστό να εμπιστεύεται κανείς ένα Δίδυμο σε καταστάσεις ανάγκης, γιατί έχουν υπερευαίσθητο νευρικό σύστημα, που διαλύεται από το άγχος. Σε τέτοιες στιγμές, αντί να βοηθήσουν, μπορεί να εμφανίσουν σημεία υστερίας. Από την άλλη μεριά, είναι αρκετά ικανοί να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα – ας μην ξεχνάμε ότι ανήκουν σε διπλό ζώδιο. Ο δυϊσμός αυτός φαίνεται και με άλλους τρόπους: με την ασυνέπεια τους – αλλάζουν γνώμη, σκοπούς και διαθέσεις από τη μια στιγμή στην άλλη: το σύμβολο τους. οι Δίδυμοι, δεν είναι ίδιοι μεταξύ τους. αλλά διαφέρουν και ως προς το φύλο, μ' αυτόν τον τρόπο δείχνεται η συνεργασία του μυαλού με το συναίσθημα, που παρατηρείται στους Διδύμους. Όταν ενδίδουν στα συναισθήματά τους, δρουν με βάση το ένστικτο τους. Άλλες φορές, θα είναι ήρεμοι, υπολογιστές, ορθολογιστές και αντικειμενικοί. Δεν έχουν, γενικά την τάση να πέφτουν σε βαθύς συλλογισμούς, ή να βιώσουν για πολύ, έντονα συναισθήματα για κάποιον ή για κάτι.

Η έλλειψη συναισθηματικού βάθους τους διευκολύνει να χειρίζονται άνετα τις προσωπικές τους σχέσεις. Καθώς είναι φιλικοί και κοινωνικοί, κάνουν εύκολα γνωριμίες και φίλιες – αλλά δεν προσκολλώνται με πάθος, γιατί δεν έχουν ανάγκη συναισθηματικής ασφάλειας. Στην πραγματικότητα, όταν μια φιλική σχέση αρχίζει να γίνεται πολύ δεσμευτική γι' αυτόν, θα βρει τρόπο να ξεφύγει. Του αρέσει να φλερτάρει και συνήθως, έχει αρκετά τόξα στην ερωτική του φαρέτρα. Παρ' όλα αυτά. οι άνθρωποι για τους οποίους ενδιαφέρεται περισσότερο είναι πιθανώς οι συγγενείς του, αν και ένας Δίδυμος δεν θα αφήσει ποτέ τους οικογενειακούς δεσμούς να περιορίσουν την ελευθερία του. Όσο για τις φιλίες, δεν θα χαλάσει ο κόσμος αν κάτι δεν πάει καλά, δεν χάνουν χρόνο να σκέφτονται τους χαμένους φίλους, όταν υπάρχουν κοντά τους τόσοι ενδιαφέροντες άνθρωποι για να κάνουν παρέα. Παρ' όλα αυτά, θα φροντίσουν να κρατήσουν την επαφή τους με τους συγγενείς που βρίσκονται μακριά: οι Δίδυμοι είναι ικανοί να χαλάσουν μια περιουσία σε χαρτί αλληλογραφίας, γραμματόσημα και τηλεφωνήματα.

Η ζήλια δεν χαλάει τις φιλίες τους, τους έρωτές τους ή τις οικογενειακές σχέσεις των Διδύμων. Ζηλεύουν – αλλά μόνο τα πνευματικά χαρίσματα των άλλων.
Αναφέραμε πριν, ότι οι Δίδυμοι δεν έχουν ανάγκη συναισθηματικής ασφάλειας – στην πραγματικότητα δεν έχουν ανάγκη κανενός είδους ασφάλειας. Γι' αυτούς, σημαίνει στασιμότητα – και είναι ό,τι ακριβώς δεν μπορούν να ανεχτούν με τίποτε. Έτσι, η ζωή τους προχωράει μέσα σε διαφορετικούς και ασύνδετους, μεταξύ τους, δρόμους. Σίγουρα, καλύπτουν μεγαλύτερη απόσταση απ' ότι πολλοί άλλοι, αλλά συχνά έχουν λίγα επιτεύγματα να επιδείξουν, εκτός από συσσώρευση τεράστιας εμπειρίας.

Σε τι επαγγέλματα διακρίνεται ένας Δίδυμος; Με τον υψηλό δείκτη ευφυΐας που έχει, του ταιριάζουν, συνήθως, δουλειές που χρειάζονται υψηλό επίπεδο διανοητικών ικανοτήτων. Τους ταιριάζουν επαγγέλματα εκπαιδευτικών, καθώς
και ότι έχει σχέση με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ο Ερμής ήταν ο θεός του εμπορίου και οι Δίδυμοι βρίσκουν το στοιχείο τους στο εμπόριο: είναι τέχνη, γι' αυτούς. Επίσης, τους αρέσει ότι έχει συχνές αλλαγές, ποικιλία και ευκαιρίες για συναναστροφές με άλλους ανθρώπους. Δεν δυσκολεύονται να κερδίσουν τα χρήματα που τους χρειάζονται, μια και τα καταφέρνουν σχεδόν σ' όλους τους τομείς. Προτιμούν, συνήθως, να ασχολούνται λίγο και με πολλές δουλειές ταυτόχρονα.

Οι Δίδυμοι – και των δυο φύλων – είναι αδύνατοι, με μακριά άκρα, λεπτά δάκτυλα και μεγάλο μέτωπο. Είναι έξυπνοι, γοητευτικοί, με καλοσχηματισμένα χαρακτηριστικά. Όταν μιλούν, συνήθως κάνουν χειρονομίες, για να δώσουν έμφαση στα λόγια τους. Η έκφραση του προσώπου τους. είναι επίσης, πολύ ζωντανή. Είναι ακούραστοι και δεν μπορούν ποτέ να χαλαρώσουν εντελώς. Όταν σκέφτονται, θα τους δείτε να παίζουν με το στυλό τους ή κάποιο άλλο μικρό αντικείμενο. Τους αρέσει το περπάτημα, το τρέξιμο και το τένις.

Η υγεία τους εξαρτάται κυρίως, από την κατάσταση του νευρικού τους συστήματος, το οποίο είναι υπερευαίσθητο. Το άγχος μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα γι' αυτούς. Το μέρος του σώματος, που συνδέεται με το ζώδιο αυτό είναι το αναπνευστικό σύστημα, το οποίο θα πρέπει οι Δίδυμοι να προσέχουν περισσότερο. Ένας άστατος Δίδυμος μπορεί επίσης να έχει προβλήματα με το γαστρεντερικό του σύστημα, αν δεν φροντίσει να τρώει σε τακτικές ώρες τα γεύματα του. Χρειάζεται πάντα καθαρό αέρα κι αυτό Θα πρέπει να το λάβει υπόψη του, όταν είναι ν' αποφασίσει για το είδος της δουλειάς του.

Προηγούμενη σελίδα - Κεντρική σελίδα