Ο άνδρας Υδροχόος

Ο άνδρας Υδροχόος είναι άνθρωπος των συλλόγων και είναι πιθανό ότι θα ξοδέψει περισσότερη ώρα σ' αυτούς, παρά στο σπίτι του. Μάλιστα, αν είναι εργένης, μπορεί να μην πατάει καθόλου στο σπίτι του. Αν όμως αποφασίσει να κάνει νοικοκυριό, είναι πιθανό ότι θα διαλέξει την πιο περίεργη (και, σύμφωνα με τους άλλους ανθρώπους, ακατάλληλη) συνοικία, θα διακοσμήσει το σπίτι του εντελώς περίεργα. Πολλά από τα αντικείμενα που αγοράζει, τα χρησιμοποιεί για άλλο σκοπό, απ' αυτόν που συνήθως εξυπηρετούν.

Μόνο στην περίπτωση που θα ακολουθήσει εντελώς ανεξάρτητη καριέρα, του αρέσει να συνεργάζεται με μεγάλες εταιρείες. Όπως είναι πολύ προοδευτικός στις ιδέες και τις μεθόδους του, δεν δυσκολεύεται να ξεπερνά, έναν – έναν, κάθε επαγγελματικό ανταγωνιστή. Όχι βέβαια ότι το κάνει εσκεμμένα: απλά, είναι φυσικό γι' αυτόν να προηγείται.
Ο άνδρας Υδροχόος βρίσκεται σε μόνιμη κατάσταση αυτοβελτίωσης και ως προς την ευφυΐα του και ως προς τις γενικότερες πνευματικές του ικανότητες. Είναι πολύ ιδεαλιστής – γι' αυτό και μπορεί να μην πετύχει στη ζωή του, στο βαθμό που του επιτρέπουν οι δυνατότητες του,

Προτιμά ν' αφήνει το καθαρά οικονομικό σκέλος της δουλειάς, σε άλλους. Ζητείστε τη συνδρομή του για ένα φιλανθρωπικό σκοπό και θα σας βοηθήσει γενναιόδωρα. Αν όμως θελήσετε να δανειστείτε ένα χιλιάρικο από αυτόν, είναι πιθανό ότι θα σας το αρνηθεί σταθερά: δεν του αρέσει ούτε να δανείζει, ούτε να δανείζεται. Μπορεί όμως να σας το χαρίσει.

Παρότι οι άλλοι άνδρες τον θαυμάζουν για την ευφυΐα του και την πνευματικότητα του, τους είναι αδύνατο να τον πλησιάσουν, μια και δε δείχνει καμιά όρεξη για στενές σχέσεις και φέρεται με πλήρη αμεροληψία σε όλους τους φίλους του. Οι γυναίκες μαγεύονται απ' αυτόν, και σ' αυτόν αρέσει πολύ η παρέα τους. Μόνο αν υπάρχουν άλλες επιρροές στο προσωπικό του ωροσκόπιο, δεν είναι ιδιαίτερα ζεστός στις ερωτικές του σχέσεις. Η γυναίκα του θα απογοητευτεί, αν δοκιμάσει να τον κάνει να ζηλέψει φλερτάροντας άλλους άνδρες. Συζητάει για οτιδήποτε, αν όμως η κουβέντα «ζεσταθεί» και βλέπει ότι η άποψη του χάνει έδαφος, θα σας παρασύρει αριστοτεχνικά σε άλλο θέμα.

Ακόμα κι αν η φύση της δουλειάς του τον αναγκάσει να υποταχθεί στη ρουτίνα, ο άνδρας Υδροχόος θα καταφέρει να υπάρχει ποικιλία, στη ζωή του – η προσωπική του ζωή δεν γίνεται ποτέ ρουτίνα. Μην περιμένετε να είναι συνεπής στα ραντεβού του: ή θα παρουσιαστεί πολύ νωρίς, ή, αφού προηγουμένως έχετε χάσει κάθε ελπίδα, θα τον δείτε να έρχεται. Αν σας πει ότι βγαίνει έξω για τσιγάρα, μπορεί να περιμένετε το γυρισμό του για πολλές ώρες. Παρ' όλα αυτά, όταν πιστέψετε τελικά ότι έφυγε για πάντα από τη ζωή σας, εμφανίζεται ξανά.
Η ιστορία της ζωής του θα αποτελούσε καλό υλικό για μια ενδιαφέρουσα βιογραφία, περιλαμβάνοντας άσχετα μεταξύ τους επεισόδια και όλα τους, πολύ έξω από τα καθιερωμένα.

Προηγούμενη σελίδα - Κεντρική σελίδα