Ο άνδρας Κριός

Ο άνδρας Κριός δεν αφήνει κανένα εμπόδιο να σταθεί στο δρόμο του: μόλις παρουσιαστεί κάτι τέτοιο, στρέφεται αποφασιστικά εναντίον του, όπως και το ζώο – σύμβολο του ζωδίου αυτού, όταν αντιμετωπίζει κάποιο εχθρό. Ακόμα και όταν περπατάει, διαφαίνεται κάποια ομοιότητα που έχει με τον Κριό: περπατάει πάντα βιαστικά, με το κεφάλι μπροστά. Και συχνά, έχει μακριά κατσαρά μαλλιά. Στο πρόσωπο ενός άνδρα Κριού θα βρούμε κι άλλες ομοιότητες με το σύμβολο του ζωδίου, κυρίως ως προς το σχήμα της μύτης και τη θέση των ματιών του.

Του αρέσει η ανδρική συντροφιά, και αν είσαστε η κοπέλα του ή η γυναίκα του θα πρέπει να αποδεχτείτε το γεγονός ότι αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο του θα τον περνάει με τους φίλους του και όχι μ' εσάς. Αισθάνεται καλύτερα με ανδρικές παρέες, είναι δημοφιλής σ' αυτές, παρότι είναι ευερέθιστος και εγωκεντρικός. Από τη φύση του φτιαγμένος για επιτυχία, είναι κατάλληλος για επικίνδυνα και κουραστικά επαγγέλματα. Επαγγελματικά, του ταιριάζουν τα σώματα ασφαλείας (ιδίως ο στρατός), θα γίνει καλός πολιτικός, αλλά κακός διπλωμάτης. Είναι ευχαριστημένος σαν ανώτερος δημόσιος υπάλληλος παρότι το βρίσκει, ίσως, λίγο βαρετό. Συχνά θα τον βρούμε να υπηρετεί στο Υπουργείο Εξωτερικών, μια δουλειά που του δίνει τη δυνατότητα για ταξίδια στο εξωτερικό. Γίνεται πολύ καλός μηχανικός επίσης. Του πρέπει ιδιαίτερα το επάγγελμα του πυροτεχνουργού, του χειρούργου και του οφθαλμίατρου. Είναι πολύ ευχαριστημένος αν ασχολείται με χειρωνακτική δουλειά στην εξοχή και αν εκτρέφει ή προπονεί άλογα. Στον κόσμο του εμπορίου και της βιομηχανίας θα βρούμε τον Κριό σε διευθυντικές θέσεις. Ό,τι έχει σχέση με κατασκευές βρίσκει τον Κριό στο στοιχείο του. Όμως δεν θα γίνει ποτέ καλός χρηματιστής, μια και δεν τον ενδιαφέρουν τόσο τα χρήματα. Υπερβολικά γενναιόδωρος, πιστεύει ότι το χρήμα πρέπει να κυκλοφορεί ελεύθερα.

Προτιμά να έχει δικιά του δουλειά και δεν τα πηγαίνει πάντα καλά με τους συνεταίρους του – εκτός αν προτιμούν να του παραδώσουν τον ηγετικό ρόλο. Σαν αφεντικό, είναι αυστηρός, αλλά δίκαιος: είναι αυστηρό: πρώτα με τον εαυτό του και το ίδιο απαιτεί από τους συνεργάτες του.

Όταν διαβάζει, προτιμά τα βιογραφικά βιβλία, τις περιπέτειες, τα ταξιδιωτικά βιβλία και ότι έχει σχέση με τον αθλητισμό. Του αρέσει και η ελαφριά και η κλασική μουσική (Βάγκνερ κατά προτίμηση). Του αρέσουν τα φαγητά με εξωτικές γεύσεις και είναι πάντα έτοιμος για κάτι καινούργιο. Πίνει αρκετό οινόπνευμα, αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσέξει μια και η επίδραση του αλκοόλ τον κάνει εριστικό συνήθως.

Προτιμάει να καπνίζει πίπα παρά τσιγάρα ή πούρα. Έχει πάντα κοντά του ένα σκύλο και αν ζει στην εξοχή, δεν αποχωρίζεται το κυνηγετικό του όπλο. Προτιμά το σπορ ντύσιμο και συχνά θα τον δούμε να φοράει στολή ή φόρμα.

Προηγούμενη σελίδα - Κεντρική σελίδα