Ο άνδρας Ιχθύς

Οι άλλοι άνδρες τον συμπαθούν πολύ. Ίσως βρίσκουν ότι είναι αδύναμος μάλλον χαρακτήρας, αλλά εντυπωσιάζονται από τις γνώσεις του στο φαγητό και το κρασί. Ξέρουν ότι μπορούν να του εμπιστευθούν τα μυστικά τους. Είναι πάντα διαθέσιμος να σας δανείσει αν χρειαστείτε και πάντα έτοιμος για γλέντια και βόλτες. Έχει «πονηρή» αίσθηση του χιούμορ, την οποία όμως, δεν επιδεικνύει όταν υπάρχουν γυναίκες στην παρέα. Έχει φιλικές σχέσεις επίσης με τον παπά της ενορίας του: πάντα βοηθάει σε φιλανθρωπικούς εράνους, όχι μόνο χρηματοδοτώντας τους, αλλά συμμετέχοντας και ενεργά σ' αυτούς. Και σε αντίθεση με άλλους άνδρες, είναι πάντα έτοιμος να συζητήσει θεολογικά ζητήματα σε αρκετό βάθος. Βέβαια, ο παπάς τον ξέρει πια και δεν τον παίρνει πολύ στα σοβαρά όταν εκφράζει την επιθυμία του ν' αφήσει τη ματαιότητα του κόσμου και να αποσυρθεί σε μοναστήρι.

Ο άνδρας Ιχθύς είναι πολύ ικανός στο να συμβουλεύει τους συνεργάτες του για πράγματα που έχουν σχέση με τη δουλειά: το εντυπωσιακό είναι ότι – προς έκπληξη τους – ο ίδιος δεν αρπάζει τις ευκαιρίες. Το πιθανότερο είναι ότι την εποχή εκείνη, θα βρίσκεται σε μια κακή οικονομική κατάσταση και δεν θα του κάνει άλλη πίστωση η τράπεζα του. Παρ' όλα αυτά, ένας Ιχθύς βγάζει συνήθως λεφτά – και μάλιστα αρκετά – από διάφορες πηγές, αλλά δεν μένουν για πολύ.
Είναι πολύ ανοιχτοχέρης στην έκφραση του θαυμασμού και της εκτίμησης του προς την γυναίκα που θα του αρέσει: δεν παραλείπει να της προσφέρει ένα πρώτης τάξεως γεύμα, το καλύτερο μέσο μεταφοράς, λουλούδια ή και σοκολατάκια. Είναι πιθανό ότι ίσως αυτή, για την τήρηση των τύπων, αναγκασθεί να αρνηθεί ακόμα ακριβότερα δώρα. Διαφορετικά από άλλους άνδρες, δε θα στενοχωρηθεί ιδιαίτερα αν αυτή δεχτεί τις προσφορές του χωρίς να του προσφέρει τίποτα άλλο, εκτός από την παρέα της.

Ο άνδρας Ιχθύς είναι ευγενικός με τους γέροντες, ιδιαίτερα με τους ανάπηρους και τις άλλες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Είναι πολύ «τζέντλεμαν» και φέρεται εξίσου ευγενικά στη γυναίκα του και την ερωμένη του – φροντίζοντας βέβαια η μια, να αγνοεί την ύπαρξη της άλλης.
Δεν μπορεί πάντα, ν' αντέξει στον πειρασμό και να μην ανακατευτεί σε πράγματα που είναι πάνω από τις δυνάμεις του – και να τα θαλασσώσει.
Ακόμη κι αν είναι σωστός στις δουλειές του και τις επαγγελματικές του σχέσεις, η φήμη του είναι πιθανό να χαλάσει από τις παρέας που κάνει, οι οποίες δεν είναι οι καλύτερες. Οι αγύρτες συνήθως φαίνονται συμπαθητικοί κι έτσι την παθαίνουν συχνά οι Ιχθείς. Η ζωή του άνδρα Ιχθύς παρουσιάζει εναλλαγές, αλλά είναι πάντα ενδιαφέρουσα. Χαρακτηρίζεται από εξάρσεις επιτυχίας και αποτυχίας, μια και ο Ιχθύς εμπιστεύεται εύκολα την τύχη που του δίνει ο Δίας. αγνοώντας τα σήματα κινδύνου του Ποσειδώνα (οι δύο αυτοί πλανήτες κυριαρχούν στο ζώδιο του).

Προηγούμενη σελίδα - Κεντρική σελίδα