Ο άνδρας Αιγόκερος

Ο άνδρας Αιγόκερος είναι πανέξυπνος – μερικοί ίσως τον θεωρούν πανούργο, αλλά παρ' όλα αυτά, βασίζονται στην κρίση του. Τον βρίσκουμε συχνά σε υψηλές θέσεις (αν όχι στην κορυφή) μεγάλων εταιρειών. Ντυμένος συντηρητικά, παλιομοδίτικος σε μερικές ιδέες του, ο άνδρας αυτός σέβεται την παράδοση και προσκολλάται σ' αυτή. Με βάση τις προγραμματισμένες κινήσεις του μπορείτε να ... ρυθμίσετε το ρολόι σας. Δεν του αρέσουν οι βόλτες, προτιμά να μένει στο σπίτι και να διαβάσει ένα καλό βιβλίο, ή να περάσει τον ελεύθερο χρόνο του μαθαίνοντας κάτι. Κατά πάσα πιθανότητα, θα έχει δικό του κήπο για τον οποίο θα είναι υπερήφανος και θα τον φροντίζει με προσοχή. Όπως δεν είναι σπάταλος με τη διαχείριση του σπιτιού, επιμένει, να κάνει κατάλογο η γυναίκα του για να φαίνεται πως ξοδεύονται τα χρήματα. Βέβαια δεν θα της λείψει τίποτα και μπορεί να είναι σίγουρη ότι θα της είναι πιστός, αρκεί να σταθεί στο απαιτούμενο - για τα πρότυπα του – ύψος, σαν σύζυγος και μητέρα. Αν αποτύχει σ' οποιοδήποτε από τα δύο, ο άνδρας Αιγόκερος δεν πρόκειται ν' αναζητήσει «παρηγοριά» αλλού, αλλά θα απορροφηθεί περισσότερο από την καριέρα του. Όπως και να έχει το πράγμα, η γυναίκα ενός Αιγόκερου πρέπει να αποδεχτεί το γεγονός ότι η δουλειά του προηγείται πάντα.

Επιβάλλει την τάξη στα παιδιά του και είναι αποφασισμένος να τα βοηθήσει, φροντίζοντας να πάρουν την καλύτερη δυνατή μόρφωση. Δεν μπορεί όμως να προσαρμοστεί στον τρόπο σκέψης των νέων, κι' αυτό κάνει δύσκολη την επικοινωνία μεταξύ τους.

Μπορεί άλλοι άνδρες να χαίρονται τα χρόνια της ζωής τους μετά τη σύνταξη – όχι όμως, ένας Αιγόκερος. Αν η καριέρα του τελειώσει γύρω στα εξήντα, είναι πιθανό ότι θ' αρχίσει τότε κάτι καινούργιο, ή ότι θα τον βρείτε να παίζει ενεργό ρόλο στα πολιτικά πράγματα του τόπου: έχει έντονη πολιτική συνείδηση.

Προηγούμενη σελίδα - Κεντρική σελίδα