Η ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Μια πρωτότυπη συσχέτιση.

Ο Ιπποκράτης, ο μεγάλος γιατρός τη Αρχαιότητας, αναγνώρισε τα φυτά σαν σύνθετες ατομικότητες. Παρατήρησε, ότι επιδρούν ανακουφιστικά στο σώμα και στο μυαλό. Η χρήση τους έχει θεραπευτικές ιδιότητες και επιδρά ευεργετικά στην περιοχή ευαισθησίας του κάθε ζωδίου. Το ελιξίριο της νεότητας πολύ πιστεύουν ότι το χρωστούν στα βότανα και σε ότι μπορεί να καλλιεργηθεί στο έδαφος. Η παραδοσιακή κυριαρχία των φυτών σύμφωνα με τους πλανήτες και με τα φωτεινά σώματα (Ήλιο και Σελήνη) είναι και αυτή καθοριστική για την ωφελιμότητα ανάλογα με τον κυβερνήτη του κάθε ζωδίου.

Ο Άρης ο κυβερνήτης των Κριών και των Σκορπιών (για τον Σκορπιό είναι ο δεύτερος κυβερνήτης μετά τον Πλούτωνα), περνάει μέσα από τον ζωδιακό κύκλο σε δύο χρόνια περίπου και συνεπώς αντιπροσωπεύεται από διετή φυτά που ζουν σε ξηρά μέρη και σε έρημους. Οι κάκτοι, η βατομουριά, τα παντζάρια, το κόκκινο πιπέρι, τα κόκκινα τριαντάφυλλα. συμπεριλαμβάνονται σε αυτή την κατηγορία.

Ο πλανήτης Αφροδίτη είναι ο κυβερνήτης των Ταύρων και των Ζυγών και περνάει μέσα από τον ζωδιακό κύκλο σε εννιά μήνες. Αυτός ο κύκλος αντιστοιχεί και στην καρποφορία των φυτών που αντιπροσωπεύουν αυτά τα δύο ζώδια. Συνήθως έχουν άνθη λευκά ή ροζ, και έχουν ευχάριστη μυρωδιά.

Η τριανταφυλλιά, ο κρίνος, η μηλιά είναι μερικά από αυτά. Ο Ερμής είναι ο κυβερνήτης των Διδύμων και των Παρθένων. Τα φυτά που αντιπροσωπεύουν αυτά τα δύο ζώδια, είναι τα δημητριακά και το γλυκάνισο. Έχουν διακριτική οσμή, και φαρμακευτικές ιδιότητες για το νευρικό σύστημα. Τα άνθη που εκφράζουν αυτό το ζώδιο, έχουν χρώμα κίτρινο ή άσπρο.

Ο Ήλιος, ο κυβερνήτης του Λέοντα, περνάει μέσα από τον ζωδιακό κύκλο σε ανά χρόνο. Τα φυτά που τον αντιπροσωπεύουν είναι το ηλιοτρόπιο, ο ηλίανθος, η κανέλλα, και είναι καρδιοτονωτικά. Η Σελήνη, κυβερνήτης του Καρκίνου, περνάει μέσα από τον ζωδιακό σε εικοσιοκτώ ημέρες.

Τα φυτά που αντιπροσωπεύουν του Καρκίνους ζουν συνήθως σε φρέσκο νερό. Το μεγάλο μέγεθος και το σχήμα τους αντιπροσωπεύουν το σύμβολο και τις φάσεις της Σελήνης για παραδειγμα το πεπόνι και το κολοκύθι.

Ο Κρόνος, ο κυβερνήτης του Αιγόκερου και του Υδροχόου σαν δεύτερου κυβερνήτη μετά τον Ουρανό, ολοκληρώνει την πορεία του μέσα σε ένα ζωδιακό κύκλο σε τριάντα χρόνια. Τα φυτά που συμβολίζουν τον Αιγόκερο και τον Υδροχόο είναι τα πολύ ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες. Για παράδειγμα οι θάμνοι. και όσα δέντρα είναι ξυλώδη, πολυετή και συχνά δηλητηριώδη.

Ο Δίας που περνάει μέσα από το ζωδιακό κύκλο σε δώδεκα περίπου χρόνια, είναι ο κυβερνήτης του Τοξότη και του Ιχθύος (για τους Ιχθείς είναι ο δεύτερος κυβερνήτης μετά τον Ποσειδώνα). Τα φυτά που αντιπροσωπεύουν αυτά τα δύο ζώδια, είναι φαγώσιμα και θρεπτικά. Το σύκο, η ελιά, το σταφύλι, η γαριφαλιά είναι μερικά από αυτά.

Προηγούμενη σελίδα - Κεντρική σελίδα