ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΩΝ ΥΔΡΟΧΟΩΝ

Θετικά στοιχεία

Ο Υδροχόος γίνεται συναρπαστικός και τρυφερός σύζυγος, αν έχει δίπλα του μια γυναίκα που να συμμερίζεται τους αγώνες και τις ιδέες του. Αν όμως παντρευτεί μια συντηρητική γυναίκα, που δεν βλέπει ποτέ τι συμβαίνει έξω από το σπίτι της, γίνεται αδιάφορος και αφοσιώνεται αποκλειστικά στα παιδιά του.

Σαν πατέρας ο άντρας Υδροχόος είναι πηγή σοφίας και συναρπαστικών εμπειριών. Τα παιδιά του Υδροχόου θα μάθουν από τον πατέρα τους ότι δεν θα τους διδάξει ολόκληρη η ζωή. θα μάθουν να αναζητούν και να βρίσκουν την αλήθεια πίσω από το πέπλο της συμβατικότητας. Και φυσικά, θα τον λατρέψουν.

Η γυναίκα Υδροχόος δεν μπορεί να κλειστεί στο σπίτι και να συμβιβαστεί με τη ζωή της νοικοκυράς και της μητέρας. Το πεδίο δράσης της είναι ολόκληρος ο κόσμος. Βλέπει το σπίτι σαν φυλακή. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να γίνει μια θαυμάσια σύζυγο για έναν άντρα που ξέρει να σέβεται τους αγώνες της και να συμμερίζεται τις μεγάλες ιδέες, φτάνει να μην έχει απαιτήσεις απ’ αυτήν που να απορρέουν από την κλασική εικόνα της οικογένειας. Μαζί της μπορεί κανείς να ζήσει μια συναρπαστική ζωή, γεμάτη ενδιαφέροντα και ενθουσιασμούς, αλλά θα πρέπει να ξεχάσει οριστικά την ιδέα πως θα δει κάποια μέρα τη γυναίκα Υδροχόο να πιάνει τη σκούπα στα χέρια της.

Τέλος, σαν μητέρα ξέρει να γοητεύει τα παιδιά της με το πλήθος των γνώσεων που μπορεί να τους προσφέρει. Στο κάτω κάτω, αυτό που έχει σημασία για ένα παιδί δεν είναι το ποιος το ταΐζει και ποιος το ντύνει, αλλά ποιος του προσφέρει γνώσεις, εμπειρίες και αλήθειες που να το καθοδηγούν σε ολόκληρη τη ζωή.

Αρνητικά στοιχεία
Οι Υδροχόοι ενδιαφέρονται πάντα για μεγαλεπήβολα σχέδια και παγκόσμια προβλήματα με αποτέλεσμα να μην ασχολούνται με τα άμεσα προβλήματα της ζωής και της οικογένειάς τους.

Έτσι συχνά φέρονται αδιάφορα και ψυχρά στο σύντροφό τους και δεν τους χαρίζουν την προσοχή και την τρυφερότητα που χρειάζεται. Όταν βγουν από τον κόσμο τους και αποφασίσουν να ασχοληθούν με τον άνθρωπό τους, πολλές φορές ανακαλύπτουν πως με τη συμπεριφορά τους τον έχουν κάνει να απομακρυνθεί.

Προηγούμενη σελίδα - Κεντρική σελίδα