ΤΑΥΡΟΣ

Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΩΝ ΤΑΥΡΩΝ

Θετικά στοιχεία
Ο έρωτας παίζει μεγάλο ρόλο στη ζωή του άντρα Κριού. Ερωτεύεται από πολύ νωρίς και μένει σταθερός και πιστός στην αγαπημένη του, ακόμη κι αν η συμπεριφορά της δεν εμφανίζει ανάλογη σταθερότητα. Αν δεν βρει ανταπόκριση στον ερωτά του από την πλευρά της γυναίκας, είναι ικανός να αγωνιστεί επί μήνες ή και χρόνια για να την κατακτήσει, με την ίδια πάντα αποφασιστικότητα και επιμονή. Αγωνίζεται με κάθε μέσο, ώσπου να νικήσει ή να ηττηθεί. Δέχεται την ήττα του καλόκαρδα και με φιλοσοφική διάθεση.

Παίρνει πάντα στα σοβαρά τον έρωτα και αν τα πράγματα έχουν την επιθυμητή εξέλιξη, κάνει έναν ευτυχισμένο γάμο. Σαν γιος της Αφροδίτης, ο άντρας Ταύρος είναι φιλήδονος και τρυφερός. Σαν εραστής, λατρεύει το σώμα της γυναίκας του και τρέφει απέραντο σεβασμό για την προσωπικότητα της.

Αν μια γυναίκα κατορθώσει να ικανοποιήσει από τη μια μεριά την αγάπη του για τη σεξουαλική ηδονή και από την άλλη το πάθος του για το καλό φαγητό, θα βρει στο πρόσωπο του Ταύρου θα βρει έναν ιδανικό εραστή και σύζυγο, πρόθυμο να συγχωρήσει και να ανεχθεί πολλά από τα ελαττώματα της. Ελάχιστες γυναίκες απατήθηκαν, εγκαταλείφθηκαν ή απογοητεύτηκαν από τον άντρα Ταύρο, εκτός κι αν οι ίδιες δεν στάθηκαν ικανές να εκτιμήσουν τις αρετές του.

Ο έρωτας παίζει σημαντικό ρόλο και στη ζωή της γυναίκας Ταύρου. Ερωτεύεται βαθιά και ειλικρινά και μένει πιστή στον εραστή – σύζυγο σε όλη της τη ζωή. Η ερωτική πράξη είναι γι' αυτή μια ακόμη τέχνη και την υπηρετεί με πάθος. Με σύστημα και μεθοδικότητα, μελετάει και την τελευταία λεπτομέρεια του ανθρώπινου σώματος, μόνο και μόνο για να το μπορέσει να το ικανοποιήσει ερωτικά. Ένας άντρας που θα μείνει ανικανοποίητος από τη συμπεριφορά της γυναίκας Ταύρου στον έρωτα, θα πρέπει να θεωρήσει υπεύθυνο τον εαυτό του.

Η γυναίκα Ταύρος είναι προσγειωμένη, ξέρει τι θέλει και το επιδιώκει σταθερά. Αγαπάει με πάθος και αφοσιώνεται στον εραστή της. Αν απογοητευτεί, δεν του κρατάει κακία. Βρίσκει γρήγορα καινούργιο εραστή, του δίνεται, αλλά παράλληλα δεν ξεχνάει ποτέ τον προηγούμενο. Η πόρτα της είναι πάντα ανοιχτή για τους πρώην αγαπημένους και πάντα θα τους βοηθήσει σε μια δύσκολη στιγμή. Η μεγάλη της καρδιά φέρνει πολλές φορές σε δύσκολη θέση τους ζηλιάρηδες συζύγους.

Αρνητικά στοιχεία

Το μόνο αρνητικό στοιχείο του χαρακτήρα των Ταύρων είναι η υπερβολικά καλή τους καρδιά, που μπορεί εύκολα να τους κάνει να πέσουν θύματα κάποιου έξυπνου ανθρώπου, άντρα ή γυναίκας, που θα τους εκμεταλλευτεί.

Προηγούμενη σελίδα - Κεντρική σελίδα