ΛΕΩΝ

Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΑ

Θετικά στοιχεία

Ο άντρας Λέων είναι πολύτιμος φίλος και θαυμάσιος σύζυγος. Σε μια γυναίκα παντρεμένη με Λέοντα δεν πρόκειται ποτέ να λείψει τίποτα. Οι φίλοι του τον λατρεύουν και του συγχωρούν την τάση του να τους επιβάλλεται. Έχει πλούσιο συναισθηματικό κόσμο και δείχνει εύκολα τη στοργή και την τρυφερότητα του, όχι μόνο σε ανθρώπους που αγαπά αλλά ακόμη και σε εχθρούς. Ο Λέων αγαπάει την καλοπέραση και την πολυτέλεια και αγωνίζεται σκληρά για να τις αποκτήσει. Στον έρωτα είναι τρυφερός, θερμός, γενναιόδωρος. Οι γυναίκες γοητεύονται από την παρουσία του και αυτό τον κολακεύει, αν και από τη φύση του είναι μονογαμικός.

Η γυναίκα Λέων λατρεύει τις ανέσεις και τις απαιτεί ακόμη και στον έρωτα. Δεν ενδιαφέρεται ερωτικά για άντρες που δεν έχουν να της προσφέρουν τίποτα. Γι' αυτό το λόγο, πολλές φορές αδικεί ένα καλοπροαίρετο άντρα χωρίς μεγάλα υλικά μέσα και του γυρίζει την πλάτη, για να βγει με έναν άλλο πλουσιότερο. Έτσι χαρίζει την αγάπη και τη στοργή της σε άτομα που δεν μπορούν πάντα να εκτιμήσουν τα προτερήματα της και το μονό πλεονέκτημα που διαθέτουν είναι το χρήμα.

Αρνητικά στοιχεία
Άντρες και γυναίκες, αν αποτύχουν στις φιλοδοξίες τους, ξεσπάνε σε μιαν υπερβολική σεξουαλικότητα, που δεν έχει όρια και που πολλές φορές τους οδηγεί στη διαστροφή. Προσπαθούν μόνιμα να βρουν ένα βασίλειο και ικανοποιούνται ακόμη κι αν το βρουν στο χαμηλότερο κοινωνικό επίπεδο. Το ματαιόδοξο πάθος τους για την πολυτέλεια τους οδηγεί πολλές φορές σε παράνομες μεθόδους εύκολου πλουτισμού, με αποτέλεσμα να γίνονται εγκληματίες ή πόρνες.

Προηγούμενη σελίδα - Κεντρική σελίδα