ΚΡΙΟΣ

Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΩΝ ΚΡΙΩΝ

Θετικά στοιχεία
Ο άντρας Κριός δίνει μεγάλη σημασία στον έρωτα και στη φιλία. Είναι πολύ θερμός και ειλικρινής στα συναισθήματα του, αλλά δεν βρίσκει πάντα την ανάλογη ανταπόκριση, πράγμα που τον γεμίζει πίκρα. Ο ερωτευμένος Κριός λατρεύει την αγαπημένη του και την παντρεύεται αμέσως χωρίς πολλή σκέψη. Συχνά όμως καταλήγει στο διαζύγιο που τον πικραίνει πολύ, έστω και αν δεν είναι αυτός ο υπεύθυνος. Ο Κριός, γνωρίζοντας την αδυναμία του για τις γυναίκες, αποφεύγει το γάμο μέχρι να φτάσει σε προχωρημένη ηλικία, γιατί δεν θέλει δεσμεύσεις που θα σταθούν εμπόδιο στις περιπέτειες του.
Ο Κριός είναι κατακτητής και θεωρεί τη γυναίκα κτήμα του. Όσο κι να την λατρεύει, αρνείται να δώσει το παραμικρό στην αγαπημένη του, ενώ έχει πολλές απαιτήσεις απ' αυτή.
Η γυναίκα Κριός είναι φιλήδονη και υπερβολικά ενεργητική στον έρωτα. Δεν δέχεται οποιαδήποτε συμβουλή από τον σύντροφο της, αλλά ενθουσιάζεται με κάθε νέα ερωτική παραλλαγή, όχι για να τον ευχαριστήσει, αλλά γιατί την ικανοποιεί το καινούργιο.

Η έντονη προσωπικότητα της απωθεί τους δυναμικούς άντρες και προσελκύει τους αδύναμους. Όμως αυτή είναι και η συνηθισμένη αιτία των αποτυχημένων δεσμών της γυναίκας Κριού. Ο αδύνατος άντρας ικανοποιεί τον εγωισμό της και την ανάγκη της για εξουσία, αλλά δεν της προσφέρει τις καινούργιες συγκινήσεις που χρειάζεται και τελικά της γίνεται βάρος.
Η γυναίκα Κριός χρειάζεται έναν αρκετά ενεργητικό και δυναμικό άντρα που θα κρατάει συνεχώς το ενδιαφέρον της και θα σέβεται τις επιθυμίες της. Σ' αυτή την περίπτωση, παύει να έχει κατακτητικές τάσεις και γίνεται μια θαυμάσια σύντροφος – συναγωνίστρια, χωρίς ωστόσο να υποτάσσεται στον άντρα.
Οι γυναίκες Κριοί δεν μπορούν να βρουν ποτέ τον άντρα που θα τις συναρπάσει, αφού οι περισσότεροι άντρες είναι πολύ πιο αδύναμοι απ' αυτές.

Αρνητικά στοιχεία
Το κυριότερο ελάττωμα των Κριών στον έρωτα είναι η αστάθεια. Ενώ κατά βάθος πιστεύουν στη συζυγική πίστη και στον ιδανικό έρωτα, στην πράξη είναι πολύ άπιστοι και αλλάζουν πολύ εύκολα ερωτικό σύντροφο. Η αδιαφορία τους για τον άντρα ή τη γυναίκα που εγκαταλείπουν δημιουργεί την εντύπωση μεγάλης σκληρότητας. Μένουν κατάπληκτοι όταν διαπιστώσουν κάποια στιγμή πως άθελα τους έκαναν μεγάλο κακό. Αν και δείχνουν να λυπούνται, κατά βάθος χαίρονται για τη δυστυχία του άλλου και αφοσιώνονται στην καινούργια τους γνωριμία για να ξεχάσουν. Όποιος γίνεται αντικείμενο του έρωτα ενός Κριού, θα τον χάσει αργά ή γρήγορα, εκτός κι αν βρει τον τρόπο να τον χαλιναγωγήσει. Ο Κριός μπορεί να παρασυρθεί να δοκιμάσει την πιο ανώμαλη ή διεστραμμένη σεξουαλική συμπεριφορά. Χωρίς κατά βάθος να ικανοποιείται από τη διαστροφή, την δέχεται με πάθος ως κάτι το καινούργιο.

Προηγούμενη σελίδα - Κεντρική σελίδα