ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΩΝ

Θετικά στοιχεία
Ο άντρας Καρκίνος ξέρει να επιβάλλεται στις επιθυμίες :ου και στα πάθη του. Είναι πολύ συναισθηματικός άντρας, που συμμερίζεται τα προβλήματα των άλλων.
Για να δείξει τις ικανότητες του χρειάζεται βοήθεια και αγάπη. Δεν επιδιώκει κολακεία, αλλά την οικογενειακή ζεστασιά, θέλει να ξέρει πως τον αγαπούν και το ανταποδίδει. Όταν βρει αυτή τη θέρμη, αναπτύσσει τις φυσικές του δραστηριότητες, που κατά κανόνα έχουν σχέση με το παρελθόν.
Η τρυφερή, γεμάτη στοργή και πλούσια σε αισθήματα γυναίκα Καρκίνος, δεν βρίσκει δυστυχώς πάντα την οικογενειακή γαλήνη που αναζητά. Και τότε, για να αμυνθεί, καταφεύγει σε έναν κόσμο ονείρου, που τον χτίζει με τα ίδια της τα χέρια, και κλείνεται μέσα του. Έτσι, για τους άλλους φαίνεται αδιάφορη και υπεροπτική, ενώ μέσα της διψάει για ανθρώπινη ζεστασιά.
Κατά κάποιο τρόπο, η γυναίκα Καρκίνος ψάχνει μόνιμα για ένα αντικείμενο αγάπης, στοργής και λατρείας. Ο άντρας της και τα παιδιά της ικανοποιούν απόλυτα αυτή την ανάγκη, και ο έξω κόσμος την αφήνει αδιάφορη. Μια γυναίκα Καρκίνος δεν παίρνει μέρος σε πορείες διαμαρτυρίας και συλλαλητήρια, παρά μόνον αν συνοδεύει τον αγαπημένο της.

Αρνητικά στοιχεία
Τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες Καρκίνοι είναι ιδανικοί γονείς για μικρά παιδιά, αλλά δεν μπορούν να τα παρακολουθήσουν μόλις μεγαλώσουν, γι' αυτό και κερδίζουν την περιφρόνηση τους. Σαν γονείς, επαναλαμβάνουν τα μαθήματα ίων γονιών τους και αρνούνται να υιοθετήσουν οποιαδήποτε μοντέρνα ιδέα.
Στηρίζονται στο ένστικτο και στο συναίσθημα, αδιαφορώντας για τη λογική, πράγμα που πολλές φορές τους κάνει να φέρονται παράλογα,

Προηγούμενη σελίδα - Κεντρική σελίδα