ΙΧΘΕΙΣ

Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΩΝ ΙΧΘΥΩΝ

Θετικά στοιχεία

Ο άντρας Ιχθύς είναι πολύ συναισθηματικός, ευαίσθητος, ρομαντικός. Υποτάσσεται εύκολα στις ιδιοτροπίες της γυναίκας που αγαπάει. Υπομένει καρτερικά τις αδυναμίες της σε βαθμό μαζοχισμού. Αλλά την εγκαταλείπει χωρίς να πει λέξη, αν προσπαθήσει να τον κάνει τυφλό όργανο της ή τον αναγκάσει να παίρνει συνεχώς σημαντικές αποφάσεις.
Είναι στοργικός πατέρας και ξέρει να επικοινωνεί με τα παιδιά του, ειδικά στο επίπεδο του παιδικού παραλογισμού. Μόλις όμως μεγαλώσουν, παύουν να τον ενδιαφέρουν.

Δεν επεμβαίνει δημιουργικά στη ζωή τους, αλλά ούτε και τα ενοχλεί.
Η γυναίκα Ιχθύς επιδιώκει να παντρευτεί για να απαλλαγεί όσο το δυνατό γρηγορότερα από την ευθύνη της συντήρησης του εαυτού της. Σαν σύζυγος παραμένει στο περιθώριο, αλλά επηρεάζει τη συμπεριφορά του άντρα της. Ερωτοτροπεί συχνά με άλλους άντρες και αν ο σύζυγος της εκδηλώσει τη ζήλια του, παίρνει ένα τόσο αδικημένο ύφος, ώστε τον κάνει να μετανιώσει για τη στάση του. Δεν είναι πονηρή. Απλούστατα, θέλει πάντα να γίνεται το δικό της και για το λόγο αυτό χρησιμοποιεί έναν ανορθόδοξο αλλά πολύ αποτελεσματικό τρόπο.

Της αρέσει η οικογενειακή ζωή, αν και δεν τα καταφέρνει ποτέ καλά στο νοικοκυριό. Τις πιο βαριές και κουραστικές δουλειές τις αφήνει για τον άντρα της.
Αγαπάει επίσης τα παιδιά, αλλά τα βλέπει περισσότερο σαν παιχνίδια και λιγότερο σαν πλάσματα που χρειάζονται φροντίδα και περιποίηση.

Αρνητικά στοιχεία
Οι άντρες Ιχθείς μπορεί να αφήσουν τη γυναίκα τους να τους απατά αν αντιληφθούν πως ο εραστής της είναι πλούσιος και δυνατός. Οι γυναίκες Ιχθείς απατούν τον άντρα τους χωρίς κανένα δισταγμό αν πρόκειται να κερδίσουν κάτι.

Προηγούμενη σελίδα - Κεντρική σελίδα