Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

Η αδυναμία έκφρασης των συναισθημάτων των Αιγόκερων τους δημιουργούν αρκετά προβλήματα με τις γυναίκες. Τις θεωρούν κατά κανόνα κατώτερες και τις περιφρονούν, ενώ κατά βάθος τις ποθούν. Η εναλλαγή της σιωπής τους με την ακατάσχετη φλυαρία φοβίζει τις γυναίκες του περιβάλλοντος τους. Πολλές φορές ρίχνονται στις γυναίκες που συμπαθούν με απότομο τρόπο και αν αποκρουστούν καταντούν χυδαίοι.

Ο άντρας Αιγόκερως είναι φοβερά φιλόδοξος. Αγωνίζεται σε όλη του τη ζωή για την κοινωνική και οικονομική του εξέλιξη και κατά κανόνα τα καταφέρνει. Βλέπει το γάμο από την πλευρά του συμφέροντος και τον χρησιμοποιεί για να αναδειχθεί. Ανεξάρτητα, όμως, αν θα παντρευτεί από έρωτα ή όχι, είναι πιστός στις υποχρεώσεις του και γίνεται γρήγορα καλός σύζυγος και θαυμάσιος εραστής.

Εξαιτίας της αδυναμίας της να δείξει τον πλούσιο συναισθηματικό της κόσμο η γυναίκα Αιγόκερως δεν αποκτά πολλούς φίλους, ούτε άντρες, ούτε γυναίκες. Συχνά καταλήγει στη μοναξιά, εξαιτίας της περιφρόνησης της για τα άτομα που θεωρεί κατώτερα της. Τους ανωτέρους δεν μπορεί να τους θεωρήσει φίλους αλλά μόνο ενδεχόμενους αντίπαλους, που ζηλεύει τη θέση τους και κάποια στιγμή θα καταφέρει να τους την πάρει.

Η γυναίκα Αιγόκερως πιστεύει στο γάμο και τον θεωρεί απαραίτητο στοιχείο για την κοινωνική της ανάδειξη. Περιφρονεί και ειρωνεύεται τις ανύπαντρες και ανεξάρτητες κοπέλες. Μπορεί να δεχτεί να παντρευτεί και τον πιο δύστροπο άντρα προκειμένου να γίνει κυρία. Συχνά, παντρεύεται από προξενιό, γιατί θεωρεί τον έρωτα κάτι που αρχίζει μετά το γάμο.
Αμέσως μετά το γάμο της, η Αιγόκερως γίνεται σύντομα θαυμάσια σύζυγος και μητέρα. Παράλληλα, είναι πρόθυμη να βοηθήσει τον άντρα της, για να αναδειχθούν και οι δυο μαζί κοινωνικά. Είναι πιστή στο σύζυγο της και είναι εξαιρετικά θερμή με τον άντρα που αγαπά.

Προηγούμενη σελίδα - Κεντρική σελίδα