ΑΝΤΡΑΣ ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η σοβαρότητα, η αποφασιστικότητα, οι μεγάλες φιλοδοξίες, η σχετική οικονομική άνεση, οι συντηρητικές ιδέες, ο καθωσπρεπισμός είναι τα στοιχεία εκείνα που χαρακτηρίζουν τον άντρα Αιγόκερω και που μπορεί να προσελκύσουν πολλές γυναίκες. Σαν πρόσθετο στοιχείο γοητείας διαθέτει τη γλυκιά μελαγχολία της έκφρασης του.

Η γυναίκα που ενδιαφέρεται για ένα τέτοιο άντρα θα πρέπει να έχει τα ανάλογα προσόντα ή να τρέψει φιλοδοξίες παρόμοιες με τις δικές του. Μια γυναίκα που θέλει να παίξει θα αποκρουστεί αμέσως από τον άντρα Αιγόκερω, γιατί δεν είναι άνθρωπος που χάνει τον καιρό του με άσκοπες περιπέτειες.

Η γυναίκα που θα τον πλησιάσει θα πρέπει να δείξει το θαυμασμό της για τη σταθερότητα και τη σοβαρότητα του χαρακτήρα του, θα πρέπει να συμφωνήσει με τις συντηρητικές ιδέες του και με τη γνώμη του πως ο κόσμος χάλασε. Είναι στο χέρι της να αποφασίσει πόσο θα προχωρήσει στη σχέση της μαζί του, γιατί ο Αιγόκερως, σαν αθεράπευτα απαισιόδοξος, δεν πιστεύει ότι μπορεί να γοητεύσει μια γυναίκα.

Αν η γυναίκα θέλει να προχωρήσει περισσότερο, θα πρέπει να τον εντυπωσιάσει με τα οικονομικά και κοινωνικά προσόντα της. Να τον πείσει πως έχει αρκετά χρήματα και μια κοινωνική θέση ανώτερη από τη δική του, που είναι πρόθυμη να του την προσφέρει. Αν τον καλέσει σπίτι της, πριν από την ομορφιά της θα πρέπει να του επιδείξει τις οικογενειακές της περγαμηνές.

Τέλος, αν εξακολουθεί να τη συγκινεί, μπορεί να του κάνει πρόταση γάμου, γιατί ο ίδιος δεν πρόκειται να τολμήσει ποτέ.

Προηγούμενη σελίδα - Κεντρική σελίδα