ΚΙΝΕΖΙΚΗ AΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

 

Οι Αστρολόγοι της Αυλής

Το Κινέζικο Ημερολόγιο

Ανακαλύψτε το Ζώδιό σας

Για πολλούς Κινέζους η αστρολογία δεν είναι απλώς ένας τρόπος γι ανα περνούν τον καιρό τους, όπως συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό στις Δυτικές κοινωνίες. Είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής τους.Τα νεογάννητα αποκτούν αμέσως το ωροσκόπιό τους και και πολλοί γάμοι συνάπτονται μόνο αν ο αστρολόγος της περιοχής βεβαιώσει ότι τα ωροσκόπια των μελλόνυμφων ταιριάζουν.

Σύμφωνα με την παράδοση, ένας νέος άνδρας που ήθελε να παντρευτεί έπρεπε να προσφέρει στον πατέρα της εκλεκτής του μια κάρα με το ονομά του από την μια πλευρά και τους "τέσσερις στύλους"(την ώρα, την ημέρα, το μήνα και τον χρόνο) της γέννησής του από την άλλη -κι αυτό ισοδυναμούσε με επίσημη πρόταση γάμου. Αν τα στοιχεία του τάριαζαν με τα αντίστοιχα στοιχεία της καλής του, τότε τα πράγματα εξελίσσονταν ευνοικά για τον επίδοξο μνηστήρα. Αν όχι, τα όνειρα του νεαρού ήταν καταδικασμένα -εκτός φυσικά, αν υπήρχε κάποια αδερφή στην οικογένεια, της οποίας το ωροσκόπιο ταίριαζε καλύτερα με το δικό του, οπότε τα πράγματα συμβιβάζονταν κάπως.

Στην αρχαία Κίνα υπήρχαν κατάλογοι αστεριών, ακόμα και χάρτες των ουρανών, πολύ πριν παρουσιαστεί οτιδήποτε παρεμφερέςστον Δυτικό κόσμο. Αλλά αιώνες αργότερα, όταν η Κίνα πρωτοέγινε αυτοκρατορία, όποιος καταγίνονταν με την αστρολογία, καταδικαζόταν σε θάνατο γαι εσχάτη προδοσία- κι αυτό, όχι γιατί θεωρείτο μαύρη μαγεία, όπως θα υπέθετε κανείς, αλλά επειδή μέσω της αστρολογίας μπορούσε κάποιος να ανακαλύψει το ιερό κλειδί για τα μυστικά των ουρανών, τα οποία μόνο ο αυτοκράτορας έπρεπε να γνωρίζει.

Προηγούμενη σελίδα - Κεντρική σελίδα